Miroslav LajčákTASR
StoryEditor

Stoja pred nami nové výzvy v podobe súbehu viacerých predsedníctiev, vyhlásil Lajčák

21.08.2018, 17:15
Autor:
TASRTASR
Na porade vystúpil aj rumunský minister zahraničných vecí Teodor-Viorel Melescanu.

Pred Slovenskom stoja nové výzvy v podobe súbehu viacerých predsedníctiev, uviedol to v utorok šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) počas príhovoru, ktorý adresoval veľvyslancom SR v zahraničí. Tí sa v Bratislave zišli v utorok na pravidelnej porade vedúcich zastupiteľských úradov SR. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Ministerstvo organizuje takéto fórum každé dva roky ako platformu pre diskusiu o zásadných otázkach slovenskej zahraničnej politiky, ale aj ako príležitosť detailne analyzovať dosiahnuté výsledky a stanovené priority rezortu. Práve tie zdôraznil vo svojom príhovore minister Lajčák.

"Už od júla predsedáme Vyšehradskej štvorke, od januára bude na našich pleciach zodpovednosť pri vedení OBSE a v neposlednom rade budeme predsedať na zasadnutí Rady OECD na ministerskej úrovni. V ostatných dvoch prípadoch pôjde o našu premiéru a je na nás, aby sme dôveru, ktorú do nás vkladajú naši partneri, zvládli so cťou a aby naša diplomacia predstavila v tomto smere pridanú hodnotu na medzinárodnej scéne," povedal šéf slovenskej diplomacie.

Na porade vystúpil aj rumunský minister zahraničných vecí Teodor-Viorel Melescanu, ktorý s veľvyslancami následne diskutoval o aktuálnych medzinárodnopolitických výzvach. Počas nasledujúcich dní predstúpi pred nich aj generálny tajomník OBSE Thomas Greminger, stály predstaviteľ terajšej predsedníckej krajiny v tejto organizácii Alessandro Azzoni, predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD), ako aj ďalší predstavitelia vlády SR. Veľvyslancov taktiež prijme predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS).

01 - Modified: 2024-04-05 13:39:39 - Feat.: - Title: Lajčák je v hre o post veľvyslanca Európskej únie vo Švajčiarsku. Terajší mandát mu končí v jeseni 02 - Modified: 2024-01-30 21:13:36 - Feat.: - Title: Naplňte svoje dohody. Lajčák vyzval Kosovo a Srbsko na urýchlenie snáh o normalizáciu 03 - Modified: 2023-11-07 06:10:42 - Feat.: - Title: Lajčák rokuje v Kosove o ďalších krokoch pri normalizácii vzťahov so Srbskom 04 - Modified: 2023-10-13 07:07:22 - Feat.: - Title: Smer prehovára na šéfa diplomacie Lajčáka, kultúre má šéfovať bývalý moderátor a exposlanec SNS 05 - Modified: 2023-10-02 16:50:43 - Feat.: - Title: Fico ukazuje v zahraničnej politike dve tváre. Jednu stelesňuje Blaha, druhú Lajčák a spol.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:38