StoryEditor

Mesežnikov: Útoky Fica na Kisku sú absolútne nechutné. Škrie ho, že prezident je populárnejší

20.08.2018, 18:00
Pozrite si rozhovor s politológom Grigorijom Mesežnikovom v HNtelevízii.

Robert Fico je veľmi ješitný človek, ktorému naozaj záleží na tom, aby nevyzeral ako porazený. Tvrdí to v rozhovore v HNtelevízii politológ Grigorij Mesežnikov.

"On je konfliktný človek, darilo sa mu aj v dôsledku konfliktného správania. Len pod vplyvom udalostí musel odísť. Fico považuje Kisku za súpera a možno ešte nebezpečnejšieho ako vtedy v prezidentských voľbách," reaguje Mesežnikov na stupňujúce sa spory medzi šéfom Smeru a prezidentom.

​Podľa politológa sú útoky Fica na Kisku nechutné. "Útoky sú absolútne nechutné a nedôstojné. Daňový podvodník je odsúdená osoba a nemôže bývalý premiér takto hovoriť. Ak sú aj nejaké podozrenia z pochybení pri účtovaní prezidentskej kampane, nemôžeme hovoriť o daňovom podvodníkovi, pretože teraz je to skôr falošné obvinenie zo strany bývalého premiéra," hovorí Mesežnikov.

Tvrdí, že dôvodom prečo to z Ficových úst na Kisku zaznieva, je snaha prezidenta zdiskreditovať, skompromitovať, znížiť volebnú podporu, znížiť popularitu, dôveryhodnosť. "Kiska je populárnejší ako Fico a to šéfa Smeru dosť škrie."

V rozhovore sa vyjadril aj ktomu, prečo Fico nechce príliš komentovať kauzu okolo únosu vietnamského podnikateľa.

"No pretože bol v čase únosu predsedom vlády. Jeho kolegovia boli zodpovední za tie rezorty. V prípade, ak vyšetrovanie preukáže účasť štátnych orgánov či už vedomú, alebo nevedomú, tak si myslím, že ťažká politická zodpovednosť padne na Fica. Preto zaujíma obranárske stanovisko. To všetko je nepríjemné pre Fica, preto sa vyjadruje zahmlievajúcim spôsobom," tvrdí Mesežnikov. 

Viac sa dozviete vo videu.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 08:39