TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Každý večer mu volám, že Peter, ak toto neurobíš, odvolám ťa, vtipkuje Fico o svojom vzťahu s Pellegrinim

20.08.2018, 19:00
Autor:
redred
Robert Fico v rozhovore pre HN odmietol tvrdenia, že medzi ním a premiérom Pellegrinim sú nezhody.

Peter Pellegrini má absolútnu podporu Roberta Fica. Expremiér to uviedol vo veľkom rozhovore pre HN. Tandem Fico-Pellegrini podľa neho funguje veľmi dobre a každý z nich má svoj vlastný štýl politiky.

"Je veľmi dôležité, že predseda vlády je súčasťou politického vedenia strany, pretože rozhodnutia sa niekedy prijímajú na politickej úrovni, on je podpredsedom strany a je súčasťou tvorby týchto rozhodnutí, a potom ich aj realizuje. Petrovi to ide dobre a ja mu držím palce,"  hovoril Fico na adresu premiéra Pellegriniho. 

Fico v rozhovore odmietol tvrdenia, že medzi ním a premiérom sú nezhody. "Žiadne trenice a disharmónia neexistujú. Ak by bola nejaká disharmónia, tak sa asi každý týždeň nestretávame na raňajkách a nepreberáme, čo budeme nasledujúci týždeň robiť," vyjadril sa bývalý predseda vlády. 

​Predseda Smeru tiež vylúčil možnosť, že by nejakým spôsobom zasahoval do vládnutia Pellegriniho. "Viete čo, každý večer mu volám, že Peter, ak toto neurobíš, tak ťa odvolám. Však trochu rozmýšľajte, preboha,"  poznamenal Fico ironicky. 

Fico si podľa svojich slov dokáže predstaviť aj možnosť, že by opäť zasadol do premiérskeho kresla. O svojom nástupcovi na čele strany však ešte nepremýšľa. "Som predseda politickej strany, ktorý túto stranu potiahne do ďalších parlamentných volieb," dodáva.

Expremiér tvrdí, že marcova demisia bola jeho rozhodnutím a funkcie predsedu vlády sa vzdal sám. Fico zároveň odmieta slová, že k tomu došlo po silnom spoločenskom tlaku. "Stalo sa tak po tom, čo Most-Híd oznámil, že chce odísť z vládnej koalície. Rozhodol som sa, že dám prednosť tomu, aby sa vládna koalícia zaoberala pozitívnymi a konštruktívnymi vecami, teda aby vznikla nová vláda a nové programové vyhlásenie a aby vláda nebola pod tlakom sebadeštrukcie," povedal Fico v rozhovore pre HN. 

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 03 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 04 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 20:17