StoryEditor

Fico vo videu osobne útočil na Kisku: Vo svete ho neberú vážne, nezavolali ho ani do Bieleho domu, Kremľa či Pekingu

14.08.2018, 16:00
Autor:
lmlm
Fico tentokrát reagoval na Kiskovu kritiku, ktorý vyhlásil, že Smer podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohol uniesť vietnamského podnikateľa.

Šéf Smeru Robert Fico v najnovšom videu na sociálnej sieti osobne útočil na prezidenta Andreja Kisku. Ich vzájomný spor z posledných týždňov sa opäť vyhrocuje.

Fico tentokrát reagoval na Kiskovu kritiku, ktorý cez svojho hovorcu Romana Krpelana vyhlásil, že strana Smer podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohla uniesť vietnamského podnikateľa.

​"Nie je vo svete braný vážne"

Dnes poobede sa k tejto reakcii vyjadril Fico a kritikou na Kisku nešetril. "Nie je vo svete braný vážne. Ak ho doteraz nepozvali do Bieleho domu, ani Buckinghamského paláca, ani do Kremľa, ani do Pekingu, nemožno hovoriť o váženom prezidentovi," povedal vo videu Fico.

Podľa bývalého premiéra Kiska vstupuje svojimi vyjadreniami do samovražedných politických vôd. "Ak nechce skončiť ako najsmutnejší prezidentský príbeh, mal by vykonávať svoju funkciu. Alebo nech okamžite odstúpi a vstúpi do politického ringu, kde bude musieť viesť politický súboj, ktorý doteraz vedie neférovo a neseriózne," doplnil Fico.

Spomínal aj jeho problémy ohľadne spoločnosti KTAG a nazval ho podvodníkom. "Nepoznám žiadneho iného prezidenta, ktorý bez hanby pokračuje vo funkcii, hoci je preukázateľne daňovým, volebným a možno aj pozemkovým podvodníkom," pokračoval šéf Smeru. 

Zaplietol sa do sporu Kisku s premiérom

Fico sa pritom len zaplietol do sporu Kisku s premiérom Petrom Pellegrinim. Súčasný premiér prezidenta kritizoval za to, že Kiska Slovensko nazýva mafiánskym štátom. "U mňa už pohár trpezlivosti preteká. Pán prezident neustále rozpráva, že sme mafiánsky štát."

Kiska mu odkázal, že stále má šancu sa od podozrení vlády z únosu Vietnamca dištancovať a "ukázať, že nie je bábkovým premiérom."

O stanovisko sme požiadali aj hovorcu Andreja Kisku Romana Krpelana.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 02:28