StoryEditor

Kiska kritizoval Pellegriniho: Stále sa môže od únosu dištancovať a ukázať, že nie je len bábkou

14.08.2018, 09:54
Autor:
redred
Premiér a prezident si cez médiá vymenili odkazy k prípadu uneseného Vietnamca.

Premiér Peter Pellegrini kritizoval prezidenta Andreja Kisku a jeho vyjadrenia k prípadu uneseného Vietnamca. "U mňa už pohár trpezlivosti preteká. Pán prezident neustále rozpráva, že sme mafiánsky štát," hovoril premiér v rozhovore pre denník Plus 1 deň.

​Pellegrini sa ohradil voči vyjadreniam prezidenta, že Slovensko je mafiánsky štát, ktorý sa vracia do mečiarizmu. "Vyprosím si, aby prezident rozprával o tom, že sme mafiánsky štát. Som predseda vlády a mňa žiadna mafia nikdy nenavštívila ani nekontaktovala, takže neviem, kde berie tieto informácie," vyjadril sa premiér. 

​Prezident prostredníctvom svojho hovorcu reagoval, že Pellegrini je v ťažkej situácii, lebo je členom strany, ktorá podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohla uniesť Vietnamca.

"Stále má šancu sa od toho dištancovať a ukázať, že nie je len bábkovým premiérom,“ povedal pre Denník N prezidentov hovorca Roman Krpelan. 

Prezident minulý týždeň po stretnutí s premiérom kritizoval vládnych predstaviteľov pre kauzu únosu Vietnamca. Kiska sa vyjadril, že nedôveruje ministerke vnútra Denise Sakovej.

"Ľudia na Slovensku majú právo dozvedieť sa pravdu od slovenských vyšetrovateľov. Alibizmu a vyhovárania sa na nemecké úrady už bolo dosť," tvrdil Andrej Kiska.

​Na prezidentove slová neskôr reagoval aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár. "Zjavne sa najmä po vystúpení pána prezidenta začalo do toho miešať veľké politikum," reagoval na vystúpenie Čižnár.

Generálny prokurátor chcel po jeho slovách plánované stretnutie zrušiť, pretože podľa Čižnára je prezidentovi jasné, že skutok sa stal, napriek tomu, že ani sama prokuratúra to ešte nevie.

​​Opis únosu vietnamského podnikateľa z Bratislavy za pomoci slovenskej polície a s použitím vládneho špeciálu zverejnil na začiatku augusta Denník N. Rezort vnútra ho označil za úplný nezmysel s tým, že obsahuje samé výmysly a klamstvá a ide o čisté sci-fi jeho autora.

Už predtým nemecké médiá priniesli informáciu, že tamojší vyšetrovatelia nepochybujú o tom, že pri únose bol použitý slovenský vládny špeciál.

01 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 02 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 03 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 04 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 02:12