StoryEditor

Žena 16 rokov trýznila Štúrovčanov hlučnou operou, prerušila to až polícia

07.08.2018, 15:44
Autor:
redredČTKČTK
Vyšetrovateľ ženu zároveň obvinil z nebezpečného vyhrážania a navrhol uvalenie väzby.

Na nástroj pomsty sa v Štúrove zmenil spev operného speváka Plácida Dominga. Obyvateľka mesta si už šestnásť rokov stále dookola púšťa áriu z opery La Traviata, pretože jej prekážal štekot susedovho psa. Zviera už zrejme nie je ani nažive, žena však celú ulicu terorizuje ďalej. Pauzu si dala len na dva roky, vlani na jeseň začala znovu. Utrpenie prerušila až polícia.

Štvorminútový úryvok stále dokola

"Majiteľka domu nerešpektovala ani právoplatné nariadenia Najvyššieho súdu, ktorý jej zakázal hudbu púšťať," uviedla televízia Markíza k zatknutiu ženy.

Vyšetrovateľ ju zároveň obvinil z nebezpečného vyhrážania a navrhol uvalenie väzby. Majiteľka "spievajúceho domu" teraz v policajnej cele čaká na rozhodnutie sudcu, či zostane vo väzbe alebo ju prepustia na slobodu. Prehrávanie árie sprevádzalo v Štúrove neznesiteľné pískanie, uviedla televízia JOJ.

Majiteľka domu štvorminútový úryvok púšťala stále dokola od šiestej ráno do desiatej večer celých štrnásť rokov. Pred šiestimi rokmi sa preto konala demonštrácia v centre mesta.

Až v roku 2015 sa ulicou rozľahlo ticho, píše portál Noviny.sk. To skončilo vlani na jeseň, keď sa z domu ozvala znova rovnaká pieseň, len s o niečo lepším zvukom.

"Len vykrikuje na dvore a nadáva"

Primátor mesta medzitým vydal predbežné opatrenie, ktoré zakazuje obťažovanie občanov šírením reprodukovanej hudby. To však žena napadla na súde, a tak ulicou aspoň niekoľkokrát denne prejde hliadka mestskej polície a zmeria mieru hluku, ktorý z domu vychádza.

Žena hudbou údajne bojuje proti štekaniu susedovho psa, ktorý však zrejme už ani nie je nažive. "Odnáša si to celá ulica," dodala JOJ s tým, že hluk je jedným z najvážnejších faktorov pri vytváraní stresu.

"Nedá sa s ňou hovoriť, len niečo vykrikuje na dvore a niekedy hore na balkóne. Len nadáva," opisuje susedka, ktorá spomína, ako si v čase ticha mohla aj otvoriť okno. To už nejde. Milovníčka opery si podľa Noviny.sk tiež založila facebookový profil s hlavičkou Hrajúci dom a zverejňuje na ňom detaily o svojich susedoch vrátane fotografií.

Spomínaný úryvok pochádza z opery La Traviata, ktorú v predminulom storočí zložil Giuseppe Verdi na námet románu Alexandra Dumasa mladšieho Dáma s kaméliami. V súčasnosti patrí do repertoáru mnohých opier po celom svete.

Archívna reportáž televízie Markíza:

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 21:50