StoryEditor

Fico spustil vo videu kritiku na Kisku: Ak chce robiť takúto politiku, nech odstúpi

06.08.2018, 16:46
Autor:
TASRTASRlmlm
Fico zopakoval, že Kiska zneužíva funkciu prezidenta na svoj vstup do straníckej politiky a na útoky proti vládnej koalícii.

Šéf Smeru Robert Fico nešetril kritikou na prezidenta Andreja Kisku. Vo videu na sociálnej sieti reagoval tak na vyhlásenie prezidenta po stretnutí s premiérom Petrom Pellegrinim.

Fico zopakoval, že Kiska zneužíva funkciu prezidenta na svoj vstup do straníckej politiky a na útoky proti vládnej koalícii.

​"Je to čisto opozičný politik, ktorého jediným cieľom je rozbiť súčasnú vládnu koalíciu. Po vražde novinára a jeho priateľky sa týždeň kľudne lyžoval v Rakúsku. Po návrate domov ho nezaujímal ani motív, ani okolnosti vraždy, ale politicky ich zneužil na útok proti vláde. Rovnako sa správa aj teraz pri podozrení, že vietnamská tajná služba uniesla Nemcom pod nosom Vietnamca obvineného z korupcie," povedal vo videu Fico.

Fico odkazuje Kiskovi, že nemá mandát na odvolávanie vlády, ani členov vlády. "Pán Kiska evidentne koordinuje svoje kroky s protivládnymi plátkami. Opäť, ako aj v prípade vraždy je jeho jediným cieľom destabilizácia politickej situácie, na ktorej chce postaviť svoju stranícku kariéru," doplnil bývalý premiér. 

Fico v kritike nepoľavoval, spomenul aj jeho problémy ohľadne firmy KTAG.

"Správanie Andreja Kisku sa dá pochopiť, ale nie je ospravedlniteľné. Za jeho osobou je celý rad podozrení o daňových a pozemkových podvodoch. Andrej Kiska si uvedomuje, že riadne prešetrenie týchto podozrení ho politicky a morálne znemožní," doplnil Fico. Prezidenta kritizoval aj za jeho účasť na Pohode.

"Andrej Kiska na festivale politickej piesne Pohoda, za ktorý dal svojmu kamarátovi štátne vyznamenanie, vyhlásil, že je potrebné prebrať moc. Pán prezident, moc sa nepreberá bezhlavými útokmi na vládu, moc sa nepreberá zneužívaním prezidentskej funkcie na vlastné stranícke ciele. Moc sa nepreberá zakrývaním vlastných podvodov. Ak chce Andrej Kiska robiť takúto politiku, ktorá je čisto proti vláde, tak nech rýchlo odstúpi," uzavrel Fico.

Podľa prezidenta má poriadok v kauze únosu Vietnamca urobiť Slovenská republika a jej inštitúcie, "ak tomu niekto bráni, je treba prijať personálne opatrenia a odstrániť prekážky poctivému vyšetrovaniu podozrení z účasti na medzinárodnom únose" vyhlásil prezident. Kiska ďalej vyhlásil, že ministerka vnútra Denisa Saková u neho stratila dôveru.

"Jej aktuálne stanoviská k podozreniam zo zneužitia štátnej moci sa zatiaľ javili ako zle skrývaná snaha zametať stopy a chrániť bývalé vedenie," povedal o Sakovej prezident.

Pripomenul, že jej nomináciu považoval za premrhanú príležitosť ukázať ľuďom, že nová vláda je ochotná zmeniť štýl vládnutia. Aj pri pondelkovom stretnutí s premiérom zopakoval, že ak chce vrátiť dôveru ľudí v štát, ministerstvo vnútra je kľúčové.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:12