StoryEditor

Kočnerovi zaistili majetok. Ide o pochybné prevody nehnuteľností na Donovaloch aj v Bratislave

05.08.2018, 19:21
Autor:
TASRTASRlmlm
Má ísť o kauzu ohľadne špekulatívnych prevodov jeho hotelov na Donovaloch.

Marián Kočner má ďalší vážny problém. Polícia mu zaistila majetok.

Ide o kauzu ohľadne špekulatívnych prevodov jeho hotelov na Donovaloch. Informáciu priniesla TV JOJ.

Pochybné prevody

Zaistený majetok sa má týkať minimálne okrem hotelov na Donovaloch aj nehnuteľností v bratislavskom Novom Meste, Čunove i v Bernolákove.

Vďaka týmto prevodom prišiel veľkým finančným obnosom na vratkách DPH.

Podľa vyšetrovateľov totiž spomínané hotely niekoľkokrát zmenili majiteľov tak, že stále skončili vo firmách Mariana Kočnera. Celkovo mal na vratkách dostať osem miliónov eur.

​Podľa polície išlo o trestný čin krátenia dane a poistného.

Sudca rozhodne v najbližších dňoch

Podnikateľ je momentálne vo väzbe v bratislavskom Justičnom paláci kvôli kauze ohľadne zmeniek.

Kočner požiadal, aby bol z väzby prepustený. Špeciálny prokurátor neoznámil rozhodnutie o tom, či Marian Kočner bude stíhaný na slobode alebo vo väzbe. Urobí tak v najbližších dňoch.

Kočner je obvinený v kauze falšovania tzv. televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur, čo on popiera.

Kočnerov právnik Martin Pohovej po skončení pojednávania povedal, že nesúhlasia s väzobným stíhaním, pretože podľa neho na to nie sú dôvody. Druhý jeho právnik Michal Mandzák dodal, že majú najnovší znalecký posudok v kauze zmeniek.

"Sudcovi pre prípravné konanie sme predložili znalecký posudok zahraničného experta, ktorý jednoznačne preukazuje, že zmenky pochádzajú z tohto obdobia, z roku 2000. Je to nový posudok. Včera bol vyhotovený preklad. Či sú zmenky v spise sa ďalej nebudeme vyjadrovať, lebo je to procesný postup, ktorý bol predmetom výsluchu. Bude musieť zaujať stanovisko aj prokurátor a v nadväznosti na stanovisko prokurátory, my zareagujeme. Pokiaľ viem, je tento posudok použiteľný aj na Slovensku," povedal Mandzák.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 11:27