Peter PellegriniTASR
StoryEditor

Dančiak bol súčasťou svedomia národa. Politici reagujú na úmrtie známeho herca

05.08.2018, 12:08
Autor:
TasrTasr
​Stano Dančiak zomrel v Bratislave počas noci zo soboty (4.8.) na nedeľu.

Andrej Danko, šéf parlamentu

Slovensko sa v nedeľu dozvedelo veľmi smutnú správu. Tak na informáciu o úmrtí herca Stana Dančiaka reaguje na sociálnej sieti predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS).

Pripomína, že Dančiak si fanúšikov získal nielen pôsobením vo filme a divadle, ale aj nenapodobniteľným dabingovým hlasom. "Česť jeho pamiatke," vzdáva hold zosnulému hercovi.

​Peter Pellegrini, premiér 

Stano Dančiak bol nielen skvelým hercom, ale svojimi zásadovými postojmi za slobodu a demokraciu aj zásadnou súčasťou svedomia národa. Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) to uviedol na sociálnej sieti v reakcii na správu o hercovom úmrtí.

Premiér oceňuje Dančiakovo umelecké pôsobenie. Symbolizuje pre neho dokonalého predstaviteľa mnohých filmových a divadelných postáv, ale aj legendárny hlas inšpektora Derricka, Alfa či sluhu Jamesa. "Maestro, vďaka za všetko, čím ste za svoj hodnotný život obohatili slovenský národ," dodal Pellegrini.

Andrej Kiska, prezident

Človek s nadhľadom a hlbokým porozumením, z ktorého vyvierali aj silné občianske postoje. Takto si Slovensko podľa prezidenta SR Andreja Kisku bude pamätať zosnulého herca Stana Dančiaka. "Osobnosť, na ktorú nemožno zabudnúť," zdôraznil Kiska.

Dančiaka zaraďuje medzi veľké osobnosti silnej generácie slovenského filmu a divadla, ocenil jeho herecký talent. "Možno najmä komický, ktorý však nikdy neprekročil hranice toho, čo vtipné je a čo už nie," pripomenul prezident. Pozostalým vyjadril úprimnú sústrasť.

Ľubica Laššáková, ministerka kultúry

Ako vzor ľudskej sily a odvahy popasovať sa so životnými prekážkami si zosnulého herca Stana Dančiaka bude pamätať ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková (Smer-SD). Aj ona sa pripojila k tým, ktorí prostredníctvom sociálnej siete vyjadrili smútok nad Dančiakovým odchodom do hereckého neba.

"S úprimnou ľútosťou som si prečítala správu o smrti vynikajúceho herca a obdivuhodného človeka, ktorý vnášal úsmev do našich príbytkov a svojím hlasom oživil každý dabing," uviedla ministerka, vyjadrujúc úprimnú sústrasť pozostalým.

01 - Modified: 2024-04-16 10:27:09 - Feat.: - Title: Ženy po celom svete smútia. Najsexi herec planéty bude otcom 02 - Modified: 2024-04-14 08:51:07 - Feat.: - Title: Po vnučke sa mu narodila ďalšia dcéra. Maroš Kramár sa v 64 rokoch stal štvornásobným otcom 03 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 04 - Modified: 2024-04-11 15:55:53 - Feat.: - Title: Herec O. J. Simpson podľahol rakovine. Hviezdu amerického futbalu preslávil aj súdny spor 05 - Modified: 2024-04-06 17:51:27 - Feat.: - Title: Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain. Pochmúrny Klub 27 sa každý rok rozrastie o ďalších členov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:37