StoryEditor

Treba povaliť vládu za každú cenu, reaguje Fico na nové informácie v kauze únosu Vietnamca

03.08.2018, 17:47
Autor:
redred
Podľa expremiéra sa spustil ten istý model ako po vražde Jána Kuciaka.

Podľa expremiéra a šéfa Smeru Roberta Fica sa na Slovensku aktuálne opakuje situácia ako spred niekoľkých mesiacov po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, kedy kríza viedla až k jeho koncu na poste šéfa vlády.

Vyhlásil to vo videu, ktoré strana zverejnila na svojom facebookovom účte. Reagoval ním na nové informácie v prípade únosu vietnamského podnikateľa z Nemecka, ktorého stopy vedú aj na Slovensko.

"Pred niekoľkými mesiacmi boli zavraždení novinár a jeho partnerka. Doteraz nie je známy motív ani okolnosti, ale opozícia, prezident a mimovládne organizácie okamžite ukázali prstom na vládu. Vo štvrtok protivládny Denník N bez jediného dôkazu zaútočil na ministerstvo vnútra, ktoré sa vraj malo vedome podieľať na únose občana Vietnamu," tvrdí expremiér.

Spustil sa tým podľa neho ten istý model ako po vražde Kuciaka - "opozícia, prezident a mimovládky kriminalizujú a vyzývajú vládu na odstúpenie." A to aj napriek tvrdeniu nemeckých vyšetrovateľov, že slovenskú vládu v tomto prípade podviedli, tvrdí Fico.

"Veď účel svätí prostriedky - treba povaliť vládu za každú cenu, mimo akýchkoľvek demokratických pravidiel," myslí si šéf Smeru.

Opis únosu podnikateľa z Bratislavy za pomoci slovenskej polície a použitia vládneho špeciálu vo štvrtok (2.8.) zverejnil Denník N. Rezort vnútra ho označil za úplný nezmysel s tým, že obsahuje samé výmysly a klamstvá a ide o čisté sci-fi jeho autora.

​Už predtým nemecké médiá priniesli informáciu, že tamojší vyšetrovatelia nepochybujú o tom, že pri únose bol použitý slovenský vládny špeciál.

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 04 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 05 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 16:45