Bez Borisa Johnsona a Michaela Govea by nebol žiadny brexit. Kým Gove sa ukázal byť silným a presvedčivým hlasom brexitu a je považovaný za intelektuálne srdce celej kampane, bol to jeho konzervatívny kolega, ktorý v skutočnosti spôsobil v kampani zvrat. Johnsonovo oznámenie, že sa pridáva ku kampani dokonca spôsobilo prepad libry. Ako novinár v 90. rokoch bol Johnson kľúčový pri vykresľovaní EÚ ako objektu výsmechu príbehmi o neohrabaných byrokratoch a veľmi zahnutých banánoch. Ako jeden z vodcov kampane dal brexitu veselú a optimistickú tvár, čím ukradol vietor z plachiet zástancom zotrvania v únii, ktorí tak mali problémy vykresliť ich ako spiatočníckych xenofóbov. Johnson sa podľa POLITICA chopí príležitosti a bude kandidovať na britského premiéra.Reuters
StoryEditor

Borisa Johnsona by ako lídra konzervatívcov chcelo vidieť takmer 30 percent členov strany

01.08.2018, 21:42
Autor:
TASRTASR
V Johnsonovom prípade ide o najlepší výsledok od marca 2016, keď tento bývalý starosta Londýna vystúpil na podporu odchodu Británie z Európskej únie.

Najobľúbenejším politikom medzi členmi britskej Konzervatívnej strany sa v júli stal bývalý minister zahraničných vecí Boris Johnson. Vyplýva to z prieskumu zverejneného v stredu, ktorý uskutočnila webová stránka ConservativeHome.

Johnsona, ktorý z funkcie ministra odstúpil v júli, by ako nového lídra Konzervatívnej strany chcelo vidieť 29 percent z 1300 účastníkov prieskumu z radov konzervatívcov.

Druhým najobľúbenejším konzervatívnym politikom je medzi členmi Konzervatívnej strany minister vnútra Sajid Javid, za ktorého hlasovalo 19 percent respondentov. Na treťom mieste v každomesačnom prieskume skončil s 13 percentami prominentný poslanec a zástanca tvrdého brexitu Jacob Rees-Mogg.

V Johnsonovom prípade ide o najlepší výsledok od marca 2016, keď tento bývalý starosta Londýna vystúpil na podporu odchodu Británie z Európskej únie.

Johnson z funkcie šéfa britskej diplomacie odstúpil v júli na protest proti plánu premiérky Theresy Mayovej na odchod Británie z Únie.

Krátko pred Johnsonom sa svojho postu vzdal aj minister pre brexit David Davis, ktorému však tento krok k zvýšeniu preferencií u členov konzervatívnej strany nepomohol a v najnovšom prieskume sa umiestnil až na šiestom mieste za ministrom životného prostredia Michaelom Goveom.

01 - Modified: 2024-04-14 12:15:48 - Feat.: - Title: Irán si predvolal britského, francúzskeho a nemeckého veľvyslanca kvôli postoju k útoku na Izrael 02 - Modified: 2024-04-14 07:15:00 - Feat.: - Title: Destabilizácia Blízkeho východu. Británia, Francúzsko aj Európska únia odsúdili iránsky útok na Izrael 03 - Modified: 2024-03-30 10:30:00 - Feat.: - Title: Británia ako skládka toxických látok. Po brexite nemajú na ich reguláciu peniaze ani odborníkov 04 - Modified: 2024-03-24 11:28:16 - Feat.: - Title: Ruský opis útoku v Moskve je "dymovou clonou", tvrdí britský minister financií. Vyjadrenia berie s rezervou 05 - Modified: 2024-03-22 09:31:06 - Feat.: - Title: Britská revolúcia vo vojenstve? Laserový „Dračí oheň“ vie vystreliť za pár eur, má však nečakaných súperov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:15