StoryEditor

Dankov odkaz Kotlebovi: Začala sa s vami rovnaká vojna, akú som mal so Slotom

30.07.2018, 12:50
Autor:
redred
Šéf parlamentu vyhlásil, že podnikne kroky, aby bola zrušená Kotlebova ĽS NS.

Šéf SNS Andrej Danko na brífingu vyhlásil, že zvažuje, čo bude s jeho politickou budúcnosťou. "Zvažujem, ako ďalej, keď vidím čo sa dnes deje na politickej scéne. Ľudí nezaujímajú pozitíva, ale negatíva," vyhlásil Danko na brífingu. Dôvodom je jeho súboj so šéfom ĽS NS Marianom Kotlebom.

Danko mu dnes poslal jasný odkaz. "Začala sa s vami vojna. Rovnaká, akú som mal so Slotom. Ak mám byť ďalej predseda SNS, ja sa za vás nebudem hanbiť," povedal Danko. Šéf parlamentu doplnil, že bude iniciovať antifašistické opatrenia. "Vytorím komisiu, aby sme prijali zákony, ktoré zrušia ĽS NS," hovorí Danko.

​Poprosil médiá, aby mu s tým pomohli. Opatrenia má pripraviť osobitná odborná komisia, výsledkom jej práce majú byť zákony, ktoré ĽSNS zrušia.

"Na každej služobnej ceste sa hanbím, keď sa ma pýtajú na (Mariana-pozn. TASR) Kotlebu a ĽSNS. Áno, veľa zahraničných návštev zvažuje a niekedy odmieta návštevu NR SR pre Kotlebovcov. Každý, kto ich dnes volí, nech si pozrie Kotlebu v gardistickej uniforme a nech si sám zodpovie, či je to človek, ktorý v Banskobystrickom kraji splnil všetko, čo sľuboval. Tak ako nerozumiem percentám mafiána Borisa Kollára (Sme rodina), nerozumiem percentám Kotlebu," povedal Danko.

Domnieva sa, že krajina má veľmi slabé zákony. "Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa už vlani obrátil na Najvyšší súd SR, a ten za rok ani nevytýčil pojednávanie vo veci zrušenia ĽSNS," zdôraznil Danko.

Šef SNS na brífingu hovoril aj o tom, že rekreačné šeky by mali fungovať na podobnom princípe, ako už dlhoročne fungujú stravné poukážky. Rekreačné šeky by mali byť v sume 500 eur, na ktorej by sa zamestnávateľ podieľal sumou 275 eur.

"Zamestnanec by si prispieval zvyšnou sumou 225 eur," doplnil štátny tajomník ministerstva dopravy Ďurček. Na strane zamestnávateľa a aj zamestnanca by podľa Ďurčeka boli tieto peniaze oslobodené od dane z príjmu a odvodového zaťaženia.

Myšlienkou rekreačných poukazov je podľa Danka to, aby sa na Slovensku vytvorilo v cestovnom ruchu to, čo dokázali v Rakúsku.

"Rekreačné poukazy by boli využiteľné len v rámci Slovenska," vysvetlil predseda SNS. Rekreačné poukazy by podľa jeho slov mali pomôcť zvýšiť podiel cestovného ruchu na hrubom domácom produkte (HDP) Slovenska.

Národniari chcú nový zákon presadiť na septembrovej schôdze parlamentu.

01 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 04 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča 05 - Modified: 2024-04-11 22:11:54 - Feat.: - Title: Ak nesplnia nové pravidlá, skončia. Národniari posielajú do parlamentu kontroverzný návrh o mimovládkach
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:15