StoryEditor

Výstavba bratislavského obchvatu pokračuje. Bajkalskú uzavrú

22.07.2018, 14:27
Autor:
redredTASRTASR
Stavebné práce sa dotknú jednej z najvyťaženejších bratislavských križovatiek.

Vodiči v Bratislave a okolí naplno pocítia výstavbu diaľnice D4/R7. Už od zajtra pocítia obmedzenia na jednej z najvyťaženejších križovatiek v meste. Začne sa s prípravnými prácami na prestavbu kruhovej križovatky známej Rondel. 

Prestavbe uvedenej križovatky budú predchádzať prípravné práce, a to oprava povrchu komunikácie na súčasnej okružnej križovatke na rampách v smere centrum - Slovnaftská.

Plánovaná obchádzka (obrázok zväčšíte po kliknutí): 

D4/R7

"Počas opravy dôjde aj k uzávere smeru z diaľnice D1 od Trnavy na Slovnaftskú ulicu, ale aj v smere Bajkalská výjazd na D1 smer Trnava. Z uvedeného dôvodu budú smerové tabule na vyznačenie obchádzky a informatívne značky umiestnené v predstihu," spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

V rámci prestavby uvedenej okružnej križovatky bude vykonaná aj prekládka kanalizácie na Bajkalskej ulici. 

"V tejto súvislosti žiadame vodičov, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili svoju pozornosť, riadili sa príslušným dopravným značením, prípadne na prejazd využili podľa možnosti iné trasy," uviedla Mihalíková.

Na obmedzenia upozorňuje na webe aj koncesionár D4/R7, ktorý výstavbu zastrešuje:

"Od 23.07.2018- 03.09.2018:

  • Úplná uzávierka Bajkalskej (medzi nadjazdom a zjazdom na rondel), smer Podunajské Biskupice z dôvodu preložky kanalizácie a výstavby spodnej stavby mosta. Doprava bude vedená po nadjazde na rondel a zjazde z rondelu, v smere na Podunajské Biskupice.
  • Zároveň bude v rovnakom čase prebiehať uzávierka (ľavý jazdný pruh) na Bajkalskej ulici (medzi nadjazdom a zjazdom na rondel) v smere „Centrum”," píše na webe.

Ďalšie obmedzenia kvôli výstavbe obchvatu majú prísť v septembri. "Musím sa priznať, že mi 'zatrnulo', lebo keď som sa dozvedel, že prvým krokom v septembri má byť zatvorenie zjazdu na Bajkalskú a zaslepenie Prístavnej ulice," popísal ich pred nedávnom primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. 

Nesrovnal o výstavbe obchvatu:

Okrem obmedzení spojených s výstavbou obchvatu sa treba pripraviť aj na pokračujúce rekonštrukcie ciest. 

V pondelok približne od 8. hod. sa bude opravovať povrch komunikácie Vrakunská cesta v úseku od železničného priecestia Ivanská cesta po pripojenie Ružinovskej ulice. Premávka bude jednosmerná vždy v smere k Ivanskej ceste.

"Zastávka Ivanská cesta a konečná Súhvezdná budú obojsmerne zrušené. Zároveň sa bude opravovať povrch komunikácie Astronomická. Premávka bude jednosmerná vždy v smere k Vrakunskej ceste," spresnil DPB. Zastávky Astronomická a Súhvezdná budú zrušené. Predpokladaný termín ukončenia prác je 13. augusta.

01 - Modified: 2024-04-07 06:44:59 - Feat.: - Title: Pre bratislavský maratón treba rátať s viacerými dopravnými obmedzeniami 02 - Modified: 2024-03-20 14:08:03 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia pri Podolínci 03 - Modified: 2024-03-17 16:18:24 - Feat.: - Title: Na D1 pred Bratislavou platí znížená rýchlosť a zúžené jazdné pruhy 04 - Modified: 2024-03-17 10:15:29 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Do obeda je uzavretá diaľnica D1 od križovatky Bernolákovo po Bratislavu 05 - Modified: 2024-03-18 10:00:00 - Feat.: - Title: Veľké dopravné obmedzenia na D1 potrápia vodičov. Ako jazdiť v zúžených pruhoch?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 10:09