skhamba.tumblr.com
StoryEditor

Tank a obrnené vozidlá. Noční vlci majú pri Trnave vojenskú techniku, ukazujú snímky

19.07.2018, 17:09
Autor:
chocho
Polícia zdôrazňuje, že ruskému motorkárskemu klubu venuje neustálu pozornosť.

Tank, obrnené vozidlá a iná vojenská technika. Aj to vidieť na snímkach slovenskej pobočky motorkárskeho gangu Noční vlci, ktoré začali kolovať na sociálnych sieťach a v mnohých prípadoch vyvolali negatívnu reakciu.

Ruská paramilitantná skupina financovaná Kremľom, ktorá je známa blízkym vzťahom s prezidentom Ruska Vladimirom Putinom, si zriadila európsky štáb neďaleko Trnavy v obci Dolná Krupá ešte v júni tohto roka.

Noční vlci na Slavíne v júli 2016:

​​Vozidlá nie sú streľbyschopné

Polícia na vlnu kritiky spôsobenú snímkami vojenskej techniky reagovala na svojom oficiálnom facebookovom účte. O bojových vozidlách vedela, tvrdí v statuse.

"Ide o pojazdné vozidlá, ktoré samozrejme nie sú streľbyschopné. Ako sme už viackrát zdôraznili, celú situáciu v súvislosti s týmto objektom monitorujeme a v prípade akéhokoľvek podozrenia na protiprávnu činnosť okamžite zasiahneme," píše v stanovisku polícia.

Zdôrazňuje však, že motorkárskemu klubu venuje neustálu pozornosť, zatiaľ však príslušníci policajného zboru "nezaznamenali žiadne protiprávne konanie, žiaden priestupok, ani trestný čin."

V prípade samotnej vojenskej techniky ide podľa polície o historické exponáty. "Expozícia v tomto objekte je plánovaná už na jeseň tohto roka a má byť sprístupnená verejnosti," približuje.

Polícia preverila aj možnosť, že sa v objekte nachádza strelnica, čo sa nepotvrdilo.

SaS sa chce pýtať Sakovej

Na základňu ruského motorkárskeho gangu Noční vlci sa plánujú na rokovaní brannobezpečnostného výboru parlamentu pýtať ministerky vnútra Denisy Sakovej poslanci strany SaS.

"Na najbližšom zasadnutí výboru sa budeme pýtať ministerky vnútra Denisy Sakovej, čo o tejto základni vie. Keďže je o tejto skupine známe, že je paramilitantnou organizáciou s väzbami na ruského prezidenta Putina, očakávame, že zareaguje aj ministerstvo zahraničných vecí," povedal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Motorkári každoročne organizujú prejazdy európskymi štátmi vrátane Slovenska pri príležitosti výročia druhej svetovej vojny. Napríklad predvlani poľské úrady motorkárom zakázali vstup do schengenského priestoru. Vtedy sa poľskému zákazu nakoniec vyhli leteckým presunom do Bratislavy.

01 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze 02 - Modified: 2024-04-19 19:20:40 - Feat.: - Title: Mysleli si, že je špión. Američan, bojujúci na ruskej strane, zahynul v Donecku 03 - Modified: 2024-04-19 16:34:29 - Feat.: - Title: Rusi opäť zaútočili na Odesu, poškodili zariadenie v dôležitom prístave 04 - Modified: 2024-04-19 15:11:08 - Feat.: - Title: Európska únia pripravuje nový balík sankcií voči Rusku. Zamerajú sa na "obchádzačov" 05 - Modified: 2024-04-19 14:48:08 - Feat.: - Title: Havarovaný ruský bombardér predtým útočil na Dnipro a Kryvyj Rih. Pomstili sme sa, tvrdí Ukrajina
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:12