Noční vlciTASR/AP
StoryEditor

Poslanci SaS sa chcú na výbore pýtať ministerky Sakovej na Nočných vlkov

15.07.2018, 14:00
Autor:
TASRTASR
Poslanci sa mienia pýtať na spoluprácu slovenských občanov s touto organizáciou.

Poslanci SaS sa plánujú na rokovaní brannobezpečnostného výboru parlamentu pýtať ministerky vnútra Denisy Sakovej na ruský motorkársky gang Noční vlci, ktorý si mal zriadiť v obci Dolná Krupá pri Trnave svoju základňu.

"Na najbližšom zasadnutí výboru sa budeme pýtať ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD), čo o tejto základni vie. Keďže je o tejto skupine známe, že je paramilitantnou organizáciou s väzbami na ruského prezidenta Putina, očakávame, že zareaguje aj ministerstvo zahraničných vecí," povedal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Poslanci sa mienia pýtať na spoluprácu slovenských občanov s touto organizáciou. "Predpokladáme, že Slovenská informačná služba bola v tejto záležitosti aktívna a že informácie mala. Pýtame sa ministerky, prečo naše orgány nekonali, ak týmito informáciami disponovali," doplnil Milan Laurenčík.

Podľa SaS základňa Nočných vlkov na Slovensku značí, že Kremeň a jeho spojenci vnímajú Slovensko ako slabý článok v NATO a EÚ. Liberáli z toho vinia vládu a najmä šéfa parlamentu Andreja Danka (SNS).

"To je vizitka tejto vlády. Osobitne predsedu parlamentu Andreja Danka, bývalého premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka (nominant Smeru-SD), ktorý sa nikdy dôrazne nevzoprel napríklad Dankovmu rečneniu v Dume či jeho poklonkovaniu sa Rusku," doplnil Galko.

"Sulík a SaS majú paniku z jesene zo svojich preferencií, tak vymýšľajú témy napríklad aj o Nočných vlkoch. SaS nezachráni už však ani to, že pán Sulík núka post šéfa strany SaS Andrejovi Kiskovi," reagovala SNS prostredníctvom riaditeľky kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzany Škopcovej.

01 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 02 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 03 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 04 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 05 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 01:26