TASR/Martin Baumann
StoryEditor

V rovnakom čase ako Dúhový Pride sa koná pochod Hrdí na rodinu

14.07.2018, 15:02
Autor:
TASRTASR
Organizátori upozorňujú, že ešte pred niekoľkými rokmi bola vo svete rodina založená manželstvom muža a ženy s jej výnimočným postavením v spoločnosti samozrejmosťou.

Poďakovať mamám a otcom, starým mamám a starým otcom za ich obetavú lásku a vyjadriť im úctu, že nám svojím životom a príkladom odovzdali veľké dobro, ktoré je ukryté v hodnote prirodzenej rodiny, je cieľom siedmeho ročníka pochodu Hrdí na rodinu, ktorý sa v Bratislave uskutočňuje v čase, keď na inom mieste prebieha Dúhový Pride 2018.

Organizátori upozorňujú, že ešte pred niekoľkými rokmi bola vo svete rodina založená manželstvom muža a ženy s jej výnimočným postavením v spoločnosti samozrejmosťou.

V súčasnosti sa však podľa nich v krajinách Západu, ako aj v niektorých slovenských mienkotvorných médiách, hodnota vzťahu muža a ženy relativizuje a degraduje sa dobro, ktoré je takýto rodinný vzťah schopný generovať pre celú spoločnosť.

Tvrdia tiež, že súdny aktivizmus definovaný ľavicovo-liberálnym étosom sa snaží o zvýšenie právnej ochrany rôznych alternatívnych foriem spolužitia na úroveň rodinného zväzku muža a ženy. "Tento trend môže priniesť negatívne následky na základné ľudské slobody - slobodu prejavu či slobodu vierovyznania," uvádzajú.

Organizátori pochodu uisťujú, že neopodstatnená diskriminácia je zlá. "Diskrimináciu však musíme posudzovať vždy na úrovni jednotlivca. Súčasná liberálna ľavica ale nazerá na svet optikou politiky skupinovej identity, kde na jednej strane vidí utláčaných a na druhej utlačovateľov. Ale keďže vrece abstraktných identít je bezodné, každý môže byť ostatnými vnímaný ako utlačovateľ a samého seba zároveň pasovať za obeť 'tých druhých'," argumentujú s tým, že tento prístup na svet nazerá cez marxistickú prizmu triedneho boja - nikdy nekončiaceho sa konfliktu rôznych spoločenských skupín súperiacich o moc a vplyv.

Aj s odkazom na skúsenosti z iných krajín sa pochod Hrdí na rodinu domnieva, že registrovaným partnerstvom alebo adopciou detí sa požiadavky LGBTI hnutia nekončia. "Žijeme v časoch, kde sa od nás očakáva odvážna láska. Máme v srdci žehnajúci postoj k transrodovo či homosexuálne cítiacim ľudom a sme proti akýmkoľvek prejavom nenávisti či posmechu voči týmto osobám. Zároveň však veríme, že človek je povolaný vo svojom dozrievaní svoju pohlavnú identitu prijať a zvnútorniť ako danosť a že nie je predmetom jeho ľubovôle. Želáme si preto, aby na Slovensku či inde vo svete neboli deti a mladí ľudia štátnou mocou a školskou výchovou mätení a zavádzaní vo výbere pohlavnej či rodovej identity," dodali organizátori.

01 - Modified: 2023-11-11 15:05:34 - Feat.: - Title: Varšavou pochodujú tisíce poľských nacionalistov 02 - Modified: 2023-07-30 11:46:05 - Feat.: - Title: Liverpool sa obliekol do dúhových farieb. Pride na podporu Ukrajiny navštívili tisíce ľudí 03 - Modified: 2023-07-16 06:00:25 - Feat.: - Title: Trochu dúhy v Orbánovom Maďarsku. V Budapešti pochodovali desaťtisíce ľudí za práva LGBTI+ komunity 04 - Modified: 2023-06-26 09:30:53 - Feat.: - Title: FOTO Pride v Istanbule skončil zatknutím takmer stovky ľudí. Vláda s prezidentom sa snaží umlčať LGBTI+ komunitu v krajine 05 - Modified: 2023-05-19 09:58:33 - Feat.: - Title: Ukrajinci chystajú oslobodenie Krymu. Speváci z armády pripravili pochod nepremožiteľných
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:24