StoryEditor

Úplatkárska kauza v našom futbale, NAKA zadržala rozhodcov aj zástupcov klubov

07.07.2018, 14:57
Autor:
TASRTASRredred
Má íst o podozrenia z prijímania úplatkov v súťažiach riadených Stredoslovenským futbalovým zväzom.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala pri sobotnom zásahu v Banskobystrickom kraji 20 osôb v prípade športovej korupcie vo futbale. Vyšetrovateľ však obvinil zo športovej korupcie celkovo 21 osôb. Informovala o tom polícia na svojom oficiálnom facebookovom účte.

"70 policajtov z národnej kriminálnej agentúry a zo strednej odbornej školy Policajného zboru z Pezinku dnes obsadili priestory v Banskej Bystrici, kde prebiehal seminár futbalových rozhodcov. Konkrétne si prišli pre 13 hlavných rozhodcov, asistentov rozhodcov, delegátov futbalových zápasov. Zadržali tiež sedem predstaviteľov futbalových klubov," napísala polícia v statuse. Skôr na Facebooku informovala, že zadržaných je toľko, "že na ich prepravu na výsluch potrebujeme autobus."

Pri akcii poskytol súčinnosť aj Slovenský futbalový zväz (SFZ). Ide o podozrenia z prijímania úplatkov v súťažiach riadených Stredoslovenským futbalovým zväzom (SsFZ).

"Rozhodcovia a delegáti stretnutí si mali na osobných stretnutiach nechať sľúbiť a následne prijímať úplatky 200 až 1 000 eur. Tie mali byť od predstaviteľov futbalových klubov za ovplyvňovanie výsledkov futbalových zápasov. Mali tak zabezpečiť výhry vybraným klubom," približuje polícia.

Rozhodcom a delegátom hrozí za zločin trest odňatia slobody na štyri až desať rokov, predstaviteľom futbalových klubov za prečin jeden až päť rokov.

"Slovenský futbalový zväz vyvíja v uplynulých rokoch maximálne úsilie v boji proti manipulácii priebehu a výsledkov futbalových stretnutí na Slovensku, a to či už prostredníctvom aktivít zameraných na osvetu a vzdelávanie v tejto oblasti, ako aj v prípadoch vyšetrovania manipulácie priebehu a výsledkov futbalových stretnutí u nás. Ako sme už viackrát deklarovali, naším prvoradým záujmom je, aby bol akýkoľvek relevantný podnet na manipuláciu futbalových stretnutí dôkladne vyšetrený, a aby zo záverov vyšetrovania boli vyvodené primerané dôsledky, či už v rovine civilnej, alebo športovej. V rámci našej dlhodobej spolupráce sa podarilo Národnej protikorupčnej jednotke - expozitúra Bratislava (NAKA) odhaliť prípad manipulácie futbalových stretnutí stredoslovenských regionálnych súťaží. SFZ poskytol pri vyšetrovaní prípadu orgánom činným v trestnom konaní maximálnu súčinnosť. Podrobnejšie sa SFZ k aktuálnej kauze vyjadrí po prijatí oficiálnej správy od NAKA prostredníctvom svojej oficiálnej stránky www.futbalsfz.sk. Dovtedy sa k tomuto prípadu nebudeme vyjadrovať," znelo stanovisko zväzu na oficiálnej stránke.

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 02 - Modified: 2024-04-23 21:32:21 - Feat.: - Title: Športové hnutie si chváli nové ministerstvo. Keketi hľadá možnosti na podporu aj z Tiposu 03 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku 04 - Modified: 2024-04-23 20:35:28 - Feat.: - Title: Námestník ministra obrany v Rusku bol zadržaný pre podozrenie z korupcie 05 - Modified: 2024-04-23 11:15:40 - Feat.: - Title: Ukrajinský minister pôdohospodárstva je podozrivý z machinácií so štátnymi pozemkami
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 15:24