StoryEditor

Fico sa hrá na vodcu, ktorý nás všetkých zachráni, reagoval Šeliga po vypočutí na prokuratúre

04.07.2018, 16:00
Autor:
TASRTASRredred
Podľa Juraja Šeligu je pre túto krajinu nebezpečné, keď bývalý ústavný činiteľ hľadá vnútorného nepriateľa.

Jeden z organizátorov protestov z iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga dnes vypovedal na prokuratúre ohľadne trestného oznámenia, ktoré podali predstavitelia iniciatívy na šéfa Smeru Roberta Fica.

Šeliga pre Aktuality.sk pred budovou Generálnej prokuratúry zopakoval, že toto trestné oznámenie podali preto, lebo bývalý premiér ich začal označovať za akýchsi zahraničných, sorosových agentov, ktorí sa snažia o štátny prevrat a destabilizáciu krajiny.

​"Rovnako som prokuratúre uviedol, že aj včera (v utorok, pozn. red.) v tom pokračoval. Nemá žiadne dôkazy, stále nás prepája s nejakými zahraničnými organizáciami. Vytvára naratív toho, že sme riadení niekým iným, najnovšie nám hovorí, že sme Sorosove deti," skonštatoval Šeliga.

Podľa neho sa Fico snažil odradiť ľudí od toho, aby prišli protestovať na námestia. Rovnako zaútočil na organizátorov, ktorí nerobili nič iné, len vyjadrovali svoj občiansky postoj.

"Preto sme podali trestné oznámenie a budeme sa snažiť naďalej brániť. Tento naratív, ktorý sa naplno rozvinul v Maďarsku, je potrebné zastaviť. Verím, že aj Fico bude vypovedať na prokuratúre a keď má dôkazy, nech ich predloží."

Podľa Šeligu je pre túto krajinu nebezpečné, keď bývalý ústavný činiteľ hľadá vnútorného nepriateľa. "To robili komunisti a fašisti. Tváriť sa, že on je ten vodca, ktorý nás všetkých zachráni," uzavrel Šeliga.  

Fico v utorok na brífingu vyhlásil, že predstaviteľovej tejto iniciatívy považuje za Sorosove deti.

"Chcem povedať, že Smer je jednoznačne najúspešnejší projekt. Sorosove deti nech si robia, čo chcú. My máme vlastnú politiku, vlastné štruktúry, vlastných kandidátov. Tisíckrát už bolo povedané, že so Smerom nie. Toto už nie je náš problém. My skôr poukazujeme na to, čo sa z hľadiska demokracie v tejto krajine deje," vyhlásil Fico.

Bývalý premiér viackrát deklaroval, že podľa neho oklamali ľudí. "Ja sa pýtam kto im dáva pokyny a k čomu to celé smeruje," pokračuje Fico.   

"Ja od začiatku tvrdím, že je to jasné zneužitie vraždy novinára, že je tu vysoká miera organizovanosti týchto podujatí. Tvárili sa, že je to pekná iniciatíva, ktorá nemá s politikou nič, ale oklamali všetkých. Keď chcú, nech si založia politickú stranu a nech vstúpia do politického súboja a nie takto pokútne zmeniť občiansku iniciatívu na politickú hnutie," odkázal Fico, podľa ktorého by bolo veľmi zlé, keby Slovensko riadili zahraniční finančníci a nie slovenskí politici zvolení v riadnych voľbách.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 04:21