StoryEditor

Sakovej rezort reaguje na Kiskovu kritiku: Nemôžeme označiť žiadny úkon za amatérsky

13.06.2018, 19:48
Autor:
redredTASRTASR
Kiska v prejave dodal, že pevne dúfa, že pochybnosti sú prevažne nedorozumeniami, nie prejavmi zbabraného vyšetrovania zločinu, ktorý otriasol spoločnosťou a vyvolal vážnu politickú krízu.

"Ministerstvo vnútra, žiaľ, nemôže zverejniť hodnotenie priebehu vyšetrovania žiadneho trestného činu, nakoľko mu to neumožňuje právny poriadok SR," píše sa v reakcii Sakovej rezortu na kritiku ministerstva z úst prezidenta Andreja Kisku.

Kiska sa slovne obul do ministerstva aj polície počas prejavu v parlamente. Okrem toho prezident vyzval ministerstvo, aby zverejnilo informácie ohľadne vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

​"Informácie o priebehu vyšetrovania poskytujú orgány činné v trestnom konaní a v tragickom prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej informuje prokuratúra. MV SR takéto informácie ani nemá k dispozícii. Medzinárodný vyšetrovací tím bol v tomto prípade zriadený približne dva mesiace po vražde. Prokuratúra už vtedy upozorňovala, že ide o náročný proces, ktorý trvá týždne až mesiace," píše sa ďalej v reakcii Sakovej rezortu.

Ministerstvu vnútra neprináleží označiť konkrétny vyšetrovací úkon policajného vyšetrovateľa alebo prokurátora v tejto veci za amatérsky. Išlo by len o subjektívny názor vyslovený bez dostatočných informácií, konštatuje sa v stanovisku. 

"Polícia priznala niektoré nedostatky pri vyšetrovaní vraždy, ale podľa jej vyjadrení ich okamžite riešila a prijala opatrenia, aby sa v budúcnosti už neopakovali. Nedostatkami, ktoré vznikli pri vyšetrovaní spomínanej vraždy novinára sa zaoberajú nadriadení. Ministerstvo vnútra SR rovnako ako všetci slušní ľudia na Slovensku verí, že sa prípad vraždy podarí objasniť a páchatelia budú postavení pred súd."

Kiska v prejave dodal, že pevne dúfa, že pochybnosti sú prevažne nedorozumeniami, nie prejavmi zbabraného vyšetrovania zločinu, ktorý otriasol spoločnosťou a vyvolal vážnu politickú krízu.

01 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 02 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 03 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 04 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 23:16