StoryEditor

Harabin podal viacero trestných oznámení, ohradil sa voči novinárom. Lipšic ho kritizoval

12.06.2018, 13:38
Autor:
redredTASRTASR
Harabin svoje rozhodnutie pred médiami vehementne obhajoval, ohradil sa voči otázkam novinárov.

Člen trojčlenného senátu Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin podal v utorok v kauze mafiánskych vrážd, z ktorých je obžalovaný Róbert L., alias Kýbel, viacero trestných oznámení.

Trestné oznámenia podáva napríklad na senát Najvyššieho súdu, prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku a okrem iného aj na predsedníčku NS SR Danielu Švecovú. Podľa Harabina senát, ktorý rozhoduje vo veci Kýbla, je nezákonný.

​"Predsedníčka NS SR Daniela Švecová sa momentálne k veci vyjadrovať nebude vzhľadom na to, že nedisponuje dostatočným množstvom informácií k tejto veci. Po oboznámení sa k veci vyjadrí," povedala pre TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Dozorujúci prokurátor ÚŠP pre TASR uviedol, že na Harabina reagovať nebude. To dovtedy, dokiaľ vo veci nebude rozhodnuté.

Harabin svoje rozhodnutie pred médiami vehementne obhajoval, ohradil sa voči otázkam novinárov.

"Buď sa budete správať slušne a konšpiračné otázky si nechajte doma. Ja som sa vyjadril právne a nepodsúvajte tu politiku," povedal na súde médiám kandidát na prezidenta Harabin. Na otázkum či je normálne podávať trerstné oznámenia na kolegov zo senátu Harabin reagoval, že pokiaľ sa nedodržiava zákon, tak je to jeho povinnosť, lebo inak by bol disciplinárne stíhaný.

Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková rovnako uviedla, že tento súd sa nebude vyjadrovať. Podľa Harabina by mal začať vo veci konať ex offo generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

Procesne práve senát doktora Harabína rozhodoval opakovanie o odňatí prikázaní veci. Totižto v tom prvom pôvodnom rozsudku dal predseda špecializovaného trestného súdu návrh, keďže mali byť všetci vylúčení, na odňatie prikázaní veci. O tom NS rozhodol v inom senáte. A to že opakovane o tej istej veci rozhodoval senát doktora Harabina, to bolo porušenie zákona," reagoval bývalý poslanec a advokát Daniel Lipšic.

01 - Modified: 2024-04-20 08:13:11 - Feat.: - Title: Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž. Zraneniam podľahol 02 - Modified: 2024-04-18 09:41:14 - Feat.: - Title: Tesla trvá na mnohomiliardovej odmene pre Elona Muska, ktorú zamietol súd v Spojených štátoch 03 - Modified: 2024-04-18 11:00:00 - Feat.: - Title: Muž tvrdil, že je jasnovidec, ľudí pripravil o takmer 200 miliónov dolárov. 10-ročné väzenie vo svojej budúcnosti ale nevidel 04 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný 05 - Modified: 2024-04-12 14:44:31 - Feat.: - Title: Obžalovaná „grófka“ Rošková prišla na súd. Prokurátor navrhol nižší trest aj pre jej bezúhonnosť
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:11