Marian Kotleba je poslanec Národnej rady SR a predseda strany ĽSNS. Kandidatúru oznámil 31. mája. Kotleba sa rozhodol kandidovať ako občiansky kandidát.TASR
StoryEditor

"Bodka. Hoax. Dovidenia." Lajčákov rezort ironicky zareagoval na Kotlebu

11.06.2018, 11:39
Autor:
redred
Podľa rezortu diplomacie Marian Kotleba predviedol vrcholné číslo, ktoré obsahovalo celú škálu nástrojov skúseného demagóga.

Ministerstvo zahraničných vecí reagovalo na vystúpenie predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu v nedeľňajšej diskusnej relácii V politike na TA3. Rezort na sociálnej sieti označil slová Kotlebu, týkajúce sa zahraničnej politiky, za "hoax" a "haluz". 

"Z nášho pohľadu je projekt európskej armády len pokračovaním snáh o federalizáciu Európy a zničenie národných štátov," povedal v relácii Kotleba. Podľa ministerstva je táto informácia hoax.

"Žiadna európska armáda sa nechystá. Bodka. Hoax. Dovidenia," uvádza rezort diplomacie na svojej facebookovej stránke. 

Ministerstvo tiež odmieta Kotlebove slová o sankciách Bruselu proti Sýrii. "Haluzou je, keď poslanec Kotleba oduševnene argumentuje, že sankcie EÚ bránia Sýrii nakupovať lieky, a preto musia deti vo vojnou ťažko skúšaných oblastiach umierať. S tým sa ani nedá polemizovať, to je jednoducho hlúposť,"  tvrdí rezort.  

Kotleba počas vystúpenia v televízii ukázal aj svoje fotografie zo stretnutí s predstaviteľmi sýrskej vlády. Ministerstvo to označilo za vrchol cynizmu voči obetiam vojny v Sýrii. 

Predseda ĽSNS sa v relácii dotkol aj témy Severoatlantickej aliancie. Podľa slov Kotlebu by malo prísť v roku 2020 k vypršaniu prístupovej zmluvy Slovenska do NATO. Rezort aj tieto slová odmieta a považuje ich za nepravdivé. "To už je ozaj na smiech: ani Washingtonská zmluva, ani protokol o pristúpení SR do NATO nemá žiadne časové obmedzenie. Tento jednoduchý fakt si dokáže každý vygoogliť asi tak za 2 minúty. Čiže totálna haluz," tvrdí ministerstvo na sociálnej sieti. 

Podľa rezortu Kotleba v nedeľnom televíznom vystúpení predviedol "vrcholné číslo, ktoré obsahovalo celú škálu nástrojov skúseného demagóga - hoaxy, haluze a, žiaľ, aj bezohľadný cynizmus."

V HNtelevízii si pozrite aj rozhovor so sociológom o návrhu ĽSNS na sprísnenie interrupcií zo záveru mája:

01 - Modified: 2024-03-13 17:03:59 - Feat.: - Title: "Sankcie znamenajú likvidáciu." Blanár vidí vo vyradení Hambálka zo zoznamu úspech našej diplomacie 02 - Modified: 2024-02-01 10:03:48 - Feat.: - Title: Pre štvrtkový štrajk odborárov sa môže zrušiť viacero letov v Nemecku 03 - Modified: 2023-10-28 09:45:12 - Feat.: - Title: V rezolúcii OSN k situácii v pásme Gazy chýbali podľa Blanára viaceré dôležité body 04 - Modified: 2023-09-27 17:55:43 - Feat.: - Title: Rezort zahraničia si predvolal maďarského veľvyslanca. Szijjártóove vyjadrenia vidí ako zasahovanie do volieb 05 - Modified: 2022-05-02 15:04:15 - Feat.: - Title: Kotlebu jednohlasne opäť zvolili za šéfa ĽSNS. Strana označila stratu jeho mandátu za protiústavnú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 10:17