StoryEditor

Pellegrini pripustil vybudovanie novej železničnej stanice v Bratislave, chce zmeniť financovanie mesta

06.06.2018, 14:55
Premiér sa stretol s primátorom hlavného mesta, aby riešili kľúčové problémy Bratislavy.

Bratislava ako hlavné mesto má určité jedinečné postavenie a to treba riešiť aj zmenou financovania. Vyhlásil to premiér Peter Pellegrini po stretnutí s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom.

Pellegrini však ubezpečil, že financovanie Bratislavy sa nebude riešiť na úkor iných miest. Na to apeloval aj primátor hlavného mesta. Podľa Pellegriniho však hlavné mesto nemôže byť odkázané na "to, či vláda dá v tom ktorom roku Bratislave peniaze." Nesrovnal dodal, že takáto zmena musí byť uskutočnená v prvom rade systémovo.

Témou bola aj dopravná situácia na území hlavného mesta. Pellegrini pochválil opravy ciest a postupné zlepšovanie MHD, ktorá podľa neho konečne začína vyzerať ako z 21. storočia.

Výrazným problémom však zostáva hlavná železničná stanica. "Ten problém je čoraz vypuklejší a tu sa budeme musieť s ministerstvom dopravy dohodnúť, čo ideme robiť," dodal Pellegrini. Veľkosť problému okolo stavu hlavnej stanice podľa premiéra aj primátora narastá s blížiacimi sa majstrovstvami sveta v hokeji, ktoré hlavné mesto hostí už na budúci rok.

Premiér dodal, že rekonštrukcia stanice sa nezaobíde bez podpory štátu. "Sú dva varianty, buď môžeme pristúpiť k nejakej čiastkovej rekonštrukcii, ktorá bude vykonaná tak, aby tá stanica nejako vyzerala. Ale ja si myslím, že ako štát by sme sa mali zaoberať nejakou celkovou rozsiahlou zmenou v kombinácii možno s budovaním novej stanice," povedal Pellegrini a v tejto súvislosti spomenul stanicu Filiálka, ktorá sa podľa neho môže o pár rokov stať skutočnosťou. 

"Na teraz sa budem snažiť dohodnúť s ministrom financií, že by sme vyčlenili nejaké peniaze na revitalizáciu tejto stanice," dodal premiér v súvislosti s rekonštrukciou súčasnej hlavnej stanice. 

O detailoch však hovoriť nechcel, dodal len, že sa chcel stretnúť s ministrom priamo na stanici, kde by zistili stav a pozreli sa, čo by sa dalo spraviť okamžite a čo by vyžadovalo viac času a na základe toho by bližšie informovali.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:23