StoryEditor

Šíri sa správa, že chceli meniť zdravotnú dokumentáciu Filipínca. Autor sa ospravedlnil

05.06.2018, 16:31
Autor:
chocho
Hovorkyňa UNB ubezpečila, že k zmene pôvodného zdravotného záznamu Henryho Acordu neprišlo v žiadnom prípade.

"Ja som dnes vlastnoručne musel brániť tomu, aby bola chalanovi menená zdravotná dokumentácia a aby do nej bolo napísané, že vlastne trpel vrodenou vadou a že zomrel kvôli chorobe."

Ide o tvrdenie Daniela Zemana z právneho oddelenia Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), ktoré napísal v súkromnej konverzácii svojim známym. Na následnú otázku, kto má záujem meniť zdravotnú dokumentáciu, odpovedal, že "Dunajská Streda".

Facebook

​​​Screenshot z konverzácie začal kolovať sociálnymi sieťami v súvislosti so smrťou Filipínca Henryho Acordu, ktorú má na svedomí Juraj Hossu z Dunajskej Stredy.

Zeman sa ospravedlnil

"Daný komentár bol písaný v rámci konverzácie s kamarátmi, na stránke, kam majú prístup iba moji známi. Účelom komentára nebolo jeho zverejnenie alebo spôsobenie dnešnej situácie," priblížil samotný Zeman.

Zainteresovaní zamestnanci UNB sa dnes stretli s vedením a celú situáciu vysvetlili, tvrdí Zeman, ktorý sa ospravedlnil. "Mrzí ma, že médiá niektoré informácie z komentára pochopili inak, než boli myslené a že som svojím neuváženým konaním spôsobil akékoľvek nepríjemnosti svojmu zamestnávateľovi Univerzitnej nemocnici Bratislava,“ uviedol.

Nemocnica záležitosť prešetrila

Hovorkyňa UNB Eva Kliská pre HN reagovala, že nemocnica celú záležitosť dôkladne prešetrila. Ubezpečila, že k zmene pôvodného zdravotného záznamu Henryho Acordu neprišlo v žiadnom prípade.

Zároveň hovorkyňa dodala, že "zmena ukončeného lekárskeho záznamu v informačnom systéme dodatočne nie je nijako možná."

"Pri dodatočnom zistení informácie z lekárskeho vyšetrenia vrátane rádiologického vyšetrenia je bežnou praxou, že novo zistená informácia sa zapíše do zdravotnej dokumentácie formou dodatku. Na takto vykonanom zápise je riadne vyznačený čas vykonania dodatku, ako aj označenie zdravotníckeho pracovníka, ktorý zápis vykonal. V žiadnom prípade nejde o manipuláciu zdravotnej dokumentácie,“ vyjadril sa doktor Vladimír Javorka, ktorý zhotovil zdravotnú dokumentáciu Acordu.

Bitka, na ktorej následky Henry zomrel, sa stala 26. mája na Obchodnej ulici v Bratislave. Filipínec zraneniam podľahol v posledný májový deň. Okresný prokurátor však útočníka Hossua deň po incidente prepustil na slobodu, čo vyvolalo vlnu verejného pobúrenia a 2. júna ho opäť zadržali. Okresný sudca v pondelok 4. júna rozhodol, že Hossu pôjde do väzby.

01 - Modified: 2018-06-08 12:06:54 - Feat.: - Title: Fico reagoval na smrť Filipínca: Ak niekoho zabijú, o tom nehovoríte. Ak je to cudzinec, vtedy automaticky 02 - Modified: 2018-06-07 12:53:59 - Feat.: - Title: Čižnár skritizoval prokurátora, ktorý prepustil útočníka na Filipínca. Vyvodia voči nemu zodpovednosť 03 - Modified: 2018-06-06 16:17:29 - Feat.: - Title: Zhromaždenie Spravodlivosť pre Henryho z dôvodu počasia zrušili 04 - Modified: 2018-06-04 09:46:57 - Feat.: - Title: Čižnár o vražde Filipínca: Politici sú schopní túto tragédiu zneužívať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:47