Polícia Slovenskej republikyTASR
StoryEditor

Megaškandál či hanba pre Slovensko, politici prerušili ticho po smrti Filipínca

02.06.2018, 13:28
Autor:
TASRTASRtbatba
Niektorí politici hovoria taktiež o zlyhaní prokuratúry. Tá útočníka prepustila na slobodu.

Politici prerušili ticho po smrti Filipínca, ktorého surovo napadol muž po tom, ako sa minulý víkend v Bratislave snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien.

V relácii RTVS Sobotné dialógy poslanec Jozef Mihál (Spolu) vyjadril rodine úprimnú sústrasť a dodal, že je to "veľká hanba pre Slovensko."

Poslanec SMER-SD Erik Tomáš odsúdil tento "ohavný čin" a ocenil intervenciu Generálnej prokuratúry. 

Včerajšia tichá spomienka v Bratislave :

Pellegrini: Spravodlivosť musí zakročiť okamžite

K prípadu poskytol stanovisko aj predseda vlády Peter Pellegrini. „Nemôžem tolerovať, že vrahovia si voľne môžu chodiť po našich uliciach,“ napísal pre Denník N.

„Dúfam, že nebudeme svedkami toho, že ešte o rok nebude známy právoplatný rozsudok,“ dodal premiér.

„Toto sú veľmi zlé signály pre našu spoločnosť. S vrahom nemôžeme mať zľutovanie a spravodlivosť musí zakročiť okamžite,“ uzavrel.

Ministerka Saková odsudzuje ohavný čin

Ministerka vnútra Denisa Saková "dôrazne odsudzuje ohavný trestný čin, pri ktorom zomrel nevinný človek. Vyjadruje pevné presvedčenie, že páchateľ bude postavený pred súd a spravodlivo potrestaný," uvádza na svojej stránke polícia SR.

Prípad prevzala Krajská prokuratúra

Prípad Juraja H. z Dunajskej Stredy, ktorý mal v sobotu (26.5.) nadránom sotiť na zem kopať do cudzinca z Filipín obraňujúceho dvojicu obťažovaných žien, prevzala po zásahu Generálnej prokuratúry SR (GP) Krajská prokuratúra v Bratislave. Uviedla to hovorkyňa GP Andrea Predajňová, podľa ktorej by sa mala sprísniť právna kvalifikácia v trestom stíhaní.

„Po konzultácii s Generálnou prokuratúrou SR trestnú vec okamžite prevzala Krajská prokuratúra v Bratislave, ktorá bude vykonávať dozor s tým, že trestné stíhanie bude vedené pre podstatne závažnejšiu právnu kvalifikáciu," oznámila hovorkyňa GP.

Prokurátor obvineného útočníka prepustil na slobodu

Napadnutý Filipínec, ktorý sa snažil na Obchodnej ulici v Bratislave zabrániť obťažovaniu dvoch žien, následkom zranení podľahol. Vo štvrtok (31.5.) zomrel v Ružinovskej nemocnici v Bratislave, informoval o tom denník Nový Čas.

Polícii sa podarilo krátko po incidente zadržať a obviniť útočníka. Prokurátor okresnej prokuratúry nevidel v tomto prípade dôvod na väzbu a muža prepustil na slobodu.

Gál bude prípad sledovať

„Dôvod, prečo sa prokurátor Krajskej prokuratúry nestotožnil s návrhom vyšetrovateľa, si v pondelok pozorne vypočujem a prípad budem sledovať,“ napísal v stanovisku minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd).

„Vítam preto aktivitu Generálnej prokuratúry, ktorá iniciatívne bude nad prípadom vykonávať dohľad a viesť trestné stíhanie pre mimoriadne závažnú právnu kvalifikáciu,“ dodal minister pre Denník N.

Podľa informácií, ktoré má, ide o veľmi krutý a odsúdeniahodný čin, ktorý je potrebné expresne a dôkladne vyšetriť. Vyšetrenie prípadu je potrebné aj preto, ako budú justičné orgány vnímané v zahraničí.  

Na Facebooku sa už včera začali objavovať statusy politikov, ktorí na tento čin upozornili. 

Ľubomír Galko hovorí o megaškandále na prokuratúre. "Neexistuje na svete taká záruka, na základe ktorej by mohol niekto povedať, že tu nie je riziko, že to takýto psychopat spraví znova," napísal poslanec SAS.

Europoslankyňa Monika Flašíková- Beňová napísala: "Dúfam, že prokurátor neznámeho mena má aspoň “blbý pocit”. Prípad si dnes vyžiadala generálna prokuratúra, aspoň že tak. Ale hanbu z prokurátora neznámeho mena to nijako nezmyje." 

01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 03 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu 04 - Modified: 2024-04-23 14:02:16 - Feat.: - Title: Bratislavský Slovnaft čakajú v najbližších týždňoch odstávky. Potrvajú až do polovice júna 05 - Modified: 2024-04-24 13:18:02 - Feat.: - Title: Šofér bratislavskej električky Marek: Za meškanie často môžu ľudia. Ak vás vodič nepočká, nemusí to byť len jeho škodoradosť
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:00