StoryEditor

Gašpar pripustil, že vstúpi do politiky: Zvažujem všetky možnosti

30.05.2018, 19:00
Autor:
chocho
A to aj napriek tomu, že by sa odchádzajúci policajný prezident mediálnemu prostrediu rád vyhol.

Odchádzajúci policajný prezident Tibor Gašpar pripustil, že zvažuje vstup do politiky. Naznačil však, že by išlo skôr o komunálnu úroveň. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii, na ktorej ministerka vnútra Denisa Saková oznámila zmeny vo vedení policajného zboru.

"Poviem otvorene, zvažujem všetky možnosti. Možno aj takúto," reagoval Gašpar na priamu otázku, či uvažuje nad vstupom do politiky. A to aj napriek tomu, že mediálnemu prostrediu by sa rád vyhol.

"Veľmi otvorene poviem, že som zvažoval a komunikujem s ľuďmi aj na regionálnej úrovni, či sa nejakým spôsobom nebudem realizovať v rámci Nitry, ale rád by som skôr ešte pracoval vo svojej profesii," dodal Gašpar. Konkrétne hovoril o tom, že spolupracoval na príprave zákona o riešení kriminality v sociálne vylúčených skupinách, čo považuje za dôležité.

Ide o to, o akú pozíciu by sa uchádzal

"Ide o známe meno, ktoré by medzi voličmi Smeru a SNS našlo odozvu," hodnotí prípadné Gašparove politické ambície politológ Radoslav Štefančík. Zároveň je však podľa neho zodpovedný za "marazmus" v policajnom zbore.

Preto pri hodnotení možného úspechu Gašpara v politike ide podľa neho o to, o akú pozíciu by sa odchádzajúci policajný prezident uchádzal. "Ak o mestského poslanca, tak by uspieť mohol. O primátora už skôr nie," tvrdí Štefančík.

Vymenoval ho Kaliňák

Gašpar je najdlhšie pôsobiacim šéfom polície na Slovensku. V máji 2012 ho vymenoval vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák zo Smeru. Vo funkcii skončí vo štvrtok 31. mája. 

Jeho koniec po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej žiadali organizátori protestov z iniciatívy Za slušné Slovensko a prezident Andrej Kiska. Vyčítali mu, že pod jeho vedením polícia nevyšetruje politické kauzy.

Gašparov odchod z čela polície oznámil v polovici apríla po vzájomnej dohode premiér Peter Pellegrini, ktorý bol v tom čase dočasne poverený vedením rezortu vnútra.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:52