TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Slobodník sa šéfom polície zrejme nestane. Saková si mala vybrať niekoho iného

28.05.2018, 09:37
Autor:
klklTASRTASR
O mene nového policajného prezidenta by mala ministerka vnútra informovať začiatkom tohto týždňa.

Ministerka vnútra Denisa Saková minulý týždeň avizovala, že začiatkom tohto týždňa predstaví meno nového policajného prezidenta. Tým sa podľa medializovaných informácií mal stať Marián Slobodník, ktorý doteraz pôsobil ako policajný pridelenec v Chorvátsku.

Slobodník aj potvrdil, že ponuku na funkciu dostal. 

Premiér Pellegrini oznámil koniec Tibora Gašpara vo funkcii policajného prezidenta: 

​Dnes to však vyzerá, že to bude inak a Slobodník sa policajným prezidentom nestane. Podľa zistení HN mal byť Slobodník len jedným z troch kandidátov, spomedzi ktorých si ministerka vyberala a mala si vybrať niekoho iného.

Saková voľbu Slobodníka nikdy oficiálne nepotvrdila a minulý týždeň len naznačila, že je súčasťou finálovej trojice kandidátov na post policajného prezidenta.

Premiér Peter Pellegrini minulý týždeň avizoval, že o možných kandidátoch sa bude s ministerkou Sakovou zhovárať. Nomináciu Slobodníka nepotvrdil ani on.

Ja sa najprv k jeho menu vyjadrím ministerke vnútra veľmi jasne, veľmi otvorene, a potom budeme hovoriť nasledujúce dni v budúcom týždni ďalej, ale najprv svoje postoje k jeho menu, na základe toho, čo si ja myslím, poviem jej, a až potom médiám,“ povedal.

Pellegrini zároveň dodal, že na post prezidenta policajného zboru bude treba nájsť takého človeka, ktorý nebude vyvolávať pochybnosti. „Nebol by to dobrý signál pre krajinu, ak by sme na čelo policajného zboru postavili niekoho, kto od prvého dňa bude vzbudzovať pochybnosti o tom, či vykonáva svoju prácu zodpovedne."

Denník Plus 1 Deň dnes píše, že zasiahnuť mal práve Pellegrini a Slobodníka mal zamietnuť. 

Dôvodom mali byť práve pochybnosti, ktoré môže Slobodník vyvolávať. Podľa informácii Plus 1 Deň má byť problémom zať policajného pridelenca v Chorvátsku Andrej Brna, ktorý je vplyvným podnikateľom v stavebníctve. Okrem iného mal cez spoločnosť One Fashion Outlet 1, s. r. o. stavať outlet vo Voderadoch spolu s Ladislavom Bašternákom. 

Brna sa do Slobodníkovej rodiny priženil, keď si zobral jeho dcéru Simonu. Bývalá súťažiaca Miss je častým terčom bulváru. 

"Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa ku kritériám, ktoré má spĺňať prezident Policajného zboru, vyjadril a informoval o nich aj ministerku vnútra Denisu Sakovú. Zároveň verejne nebude hodnotiť, či komentovať jednotlivých uchádzačov o tento post," uviedla v pondelok premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová po medializovaných informáciách o stopke pre Slobodníka.

O reakciu sme požiadali aj ministerstvo vnútra. 

01 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 02 - Modified: 2024-04-16 17:30:00 - Feat.: - Title: Palivo budúcnosti: Viac energie vložíte, ako získate. No Slovensko má s ním aj tak veľké plány (Brífing HN) 03 - Modified: 2024-04-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Štát sľúbil milióny, ľudia sa cítia oklamaní. Za Sulíka to bolo o rýchlych prstoch, so Sakovou systém zamrzol 04 - Modified: 2024-04-10 14:16:07 - Feat.: - Title: Saková rokovala o možnosti prepravy plynu z kaspického regiónu na Slovensko 05 - Modified: 2024-04-08 22:09:49 - Feat.: - Title: Štátna akciovka mala rekordný rok, prekonala poštu aj diaľničiarov. Saková je s vedením aj tak nespokojná
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 19:41