Jeden zo zakladateľov Progresívneho Slovenska Ivan ŠtefunkoTASR/B. Račko
StoryEditor

Štefunko potvrdil spoluprácu s Kiskom. Progresívci budú súčasťou prezidentovho projektu

25.05.2018, 16:44
Autor:
redred
Podľa šéfa progresívcov by mal Kiska využiť všetko to, čo doteraz v politike reprezentoval.

Šéf Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko potvrdil, že jeho hnutie chce byť súčasťou projektu Andreja Kisku. „Keď bude nejaký projekt, tak budeme toho nejakou súčasťou," hovorí pre Denník N Štefunko.

Definitívne to bude známe až po komunálnych voľbách v novembri.

Podľa šéfa progresívcov by mal Kiska využiť všetko to, čo čo doteraz v politike reprezentoval.

Podľa Štefunka by malo byť v tomto projekte viacero hnutí. "Určite to má byť Jediný zmysel pohnutia politického života je že sa budú spájať racionálne proeurópske a demokrarické sily v tejto krajine," komentoval pre HNonline.sk.

Najviac sa hovorí o Spolu Miroslava Beblavého.

"Strane Spolu sme niekoľkokrát ponúkli spoluprácu a ponuka stále platí. Myslíme si, že by sme sa mali dohodnúť na spoločnej akcii v prospech slušného a spravodlivého Slovenska, ktorá má budúcnosť. Je veľa subjektov, ktoré sa môžu pridať vo vládnej koalícii, ale nevidím veľa subjektov, ktoré si spolu programovo rozumejú. Opozícia je dnes programovo rozdielna," skonštatoval šéf progresívcov v rozhovore pre Denník N.

Štefunko ďalej pripustil, že pôjde skôr o nejakú koalícu.

"Môže to mať nový názov, keď to bude kvôli krátkodobému cieľu, ale nemusí to znamenať zánik Progresívneho Slovenska. Naopak, Progresívne Slovensko je výbornou platformou, rastú nám členovia, máme bunky po celom Slovensku, rozpracovaný program v mnohých oblastiach. Nevyhnutnou podmienkou na to, aby sa niečo spravilo, nie je zánik Progresívneho Slovenska."

Pozrite si nedávny rozhovor so šéfom Progresívneho Slovenska Ivanom Štefunkom:

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 03:30