StoryEditor

HNClub: "Iné strany sú z Kisku nervóznejšie ako my." Pellegrini dal prezidentovi jednu radu

24.05.2018, 09:55
Autor:
redred
Premiér Peter Pellegrini je na diskusnom fóre Hospodárskych novín, reaguje na aktuálne témy.

Premiér Peter Pellegrini vyhlásil, že iné strany sa musia obávať vstupu Andreja Kisku do veľkej politiky a nie Smer.

"Mnohé strany majú väčší stres ako my. Kiska bude loviť inde ako u voličov Smeru. Sú strany, ktoré sú nervóznejšie," povedal Pellegrini na diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub.

Dodal, že rešpektuje Kiskovo rozhodnutie. "Ale pokiaľ je prezidentom, budem sledovať jeho kroky a či sa nevychýli zo svojej funkcie," hovorí Pellegrini.

Na HNClube hovoril aj o zastropovaní dôchodku a nových investíciách pre Slovensko. "Súťažíme o viac väčších investícií. Ale nechcel by som prílišnou medializáciou poškodiť k priebehom rokovania. Ani pán minister Kažimír už nebude o tom viac rozprávať."

Pellegrini na HNClube 11:37 HNClub sa skončil. Ďakujeme vám za pozornosť. 11:18 "Mojou úlohou je veci zlepšovať. Som predseda vlády, mám iné možnosti meniť veci. Mne to lamentovanie nepomôže. Som dva mesiace premiérom aj s cestou, prišiel čas, aby sme si povedali čo sa podarilo a čo nie," reaguje Pellegrini na otázku "Čo ste robili doteraz?" 11:14 Po 25 rokoch je čas, aby sme balast dali prečo. "Povedal som aj ministrom. My potrebujeme revolution. Tá krajina je malá fajná, dá sa dobre riadiť." 11:13 Parlament nemá byť len na to, aby chŕlil zákony, ale otváral aj témy, hovorí Pellegrini. Dodal, že ani ministri nemajú byť meraní podľa toho, koľko zákonov predložia. 10:57 Sú strany, ktoré sú nervóznejšie "Mnohé strany majú väčší stres ako my. Kiska bude loviť inde ako u voličov Smeru. Sú strany, ktoré sú nervóznejšie," hovorí Pellegrini. 10:56 "Rešpektujem jeho rozhodnutie, ale pokiaľ je prezidentom, budem sledovať jeho kroky a či sa nevychýli zo svojej funkcie," hovorí Pellegrini. 10:55 Rada pre Kisku "Dám mu radu. Bol som s ním osobne, ale zabudol som mu to povedať. Byť predsedom vlády úplne nekorešponduje s tým, že sa chce viac venovať rodine. Ako premiér môže na to úplne zabudnúť," povedal Pellegrini na margo prezidenta Kisku. 10:50 Je to najväčšia zodpovednosť, akú môžete mať. Ako premiér ste zodpovedný za všetko, čo sa v krajine stane, hovorí Pellegrini o svojej úlohe premiéra. 10:49 "Malo by v blízkej budúcnosti prísť 7-tisíc nových postelí. Po 25 rokoch vymeníme rôzne zariadenia. Ale postupne budeme investovať obrovské peniaze do vizuálu tých nemocníc. Každý rok je 70 miliónov eur vyčlenených mimo fondov na zlepšovanie vizuálov," povedal premiér.
10:40 Pellegrini nepotvrdil, že piatou automobilkou na Slovensko bude BMW. 10:40 "Súťažíme o viac väčších investícií. Ale nechcel by som prílišnou medializáciou poškodiť k priebehom rokovania. Ani pán minister Kažimír už nebude o tom viac rozprávať," povedal s úsmevom Pellegrini. 10:29 "Nedostatok pracovnej sily je teraz navypuklejší problém a preto prichádza doba, kedy veľmi otvorene máme hovoriť o riadenej migrácii. Migrácia, ktorá bude mať svoju kvalitu, ktorá prinesie ľudí, na pozície ktoré potrebujeme," hovorí premiér. 10:25 "Nemyslím si, že by Slovensko malo byť hrdé na minimálnu mzdu, aj keď prekročí hranicu 500 eur." 10:21 Čo sa týka zastropovania dôchodku, bol cítiť dopyt zo strany odborárov, hovorí premiér. 10:18 "Želám si, že by som to rozhodnutie mohol prijať aj sám, ale nie každý má takú možnosť a preto, zdá sa že ak všetko pôjde tak ako je naplánované, o pár mesiacov každý z nás bude presne vedieť kedy pôjdeme," hovorí Pellegrini na otázku, kedy by chcel ísť do dôchodku. 10:17 "My nemôžeme za každou reformou vidieť len to, ako bude fungovať štátna kasa," hovorí o zastropovaní dôchodkov Pellegrini. 10:13 HNClub sa začína HNClub s premiérom Petrom Pellegrinim sa začína. Moderuje šéfredaktorka Hospodárskych novín Marcela Šimková.

01 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 02 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 03 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 04 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 05 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 18:43