StoryEditor

Ficov koniec sa blíži, Sulík si musí názory obhajovať sám, tvrdí spoluzakladateľ SaS a kandidát na prezidenta

24.05.2018, 00:00
Smer by mal začať s čistkami vo vlastných radoch. Vládnu garnitúru v rozhovore pre HN otvorene skritizoval kandidát na prezidenta, vedec Robert Mistrík.

Zabojovali by ste o post prezidenta aj v prípade kandidatúry Andreja Kisku?

Určite nie. Čakal som, čo urobí, a keďže oznámil, že nebude kandidovať, tak som sa rozhodol zdvihnúť zástavu a pokračovať v boji za charakter štátu, demokratické princípy a európske a euroatlantické hodnoty.

Báli ste sa, že by bol Kiska pre vás prisilným konkurentom?

Nie, svoju funkciu vykonával veľmi dobre. Ale keďže sa rozhodol nekandidovať, tak som to videl ako nejaké vákuum, ktoré by som rád vyplnil zmysluplnou politikou.

Hovorilo sa o vašej podpore stranou Sloboda a Solidarita. Rokovali ste s Richardom Sulíkom?

Rozprával som sa s ním o tom niekoľkokrát, no hneď som mu povedal, že budem nestranícky kandidát, a nie kandidát SaS ani inej politickej strany. Samozrejme, uvítam podporu demokratickej opozície a slušných voličov koalície.

Nevolala vás do svojich radov žiadna politická strana?

Komunikoval som s viacerými stranami o podpore, ale túto tému by som ešte nechal otvorenú. Rozprávali sme sa o nejakom hodnotovom a ekonomickom či kultúrno-etickom prieniku. Predsa len, ak chcú podporiť nejakého kandidáta, mala byť tam nejaká zhoda. Žiadne ponuky, aby som do týchto strán vstúpil, však nepadali a ja by som to ani neprijal.

Kritici Sulíka vinia, že sa v témach migračnej politiky a kritiky islamu názorovo prekrýva s rétorikou Mariana Kotlebu. V spojitosti s SaS a Kotlebom sa hovorí , že „zelená je nová hnedá“. Ako to vnímate ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 03 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 04 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 05 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:33