StoryEditor

Budem pozorne sledovať kroky Kisku. Zdá sa, akoby už opustil prezidentský úrad, vyhlásil Pellegrini

19.05.2018, 13:03
Autor:
lmlm
Peter Pellegrini povedal, že podľa neho Andrej Kiska už začal hrať politické hry.

Premiér Peter Pellegrini v relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko vyhlásil, že prezident Andrej Kiska už začína hrať politické hry. Premiér reagoval na rozhovor, ktorý Kiska poskytol pre aktuality.sk.

​"Budem pozorne sledovať kroky prezidenta. Otvoril si dvere pre pôsobenie na inej politickej scéne, čo akceptujem, ale stále je prezident a mal by pôsobiť nadstranícky. Budem rešpektovať, ak sa pustí do súboja, ale ešte má prezidentský mandát," vyhlásil Pellegrini.

Dodal, že podľa neho Kiska akoby už opustil prezidentský úrad a začal rozširovať rady politikov.

"Kiska má aj iné problémy momentálne. A to nie Smer, ale spoločnosť sa musí pýtať, ako to bolo s financovaním prezidentskej kampane," povedal premiér.

V súvislosti s financovaním predchádzajúcej prezidentskej kampane si premiér myslí, že je to otázka, ktorá by mala zaujímať celú verejnosť.

Pripomenul, že pri pochybnostiach o jeho byte išiel dobrovoľne na parlamentný výbor a ukázal všetky potrebné dokumenty, aby situáciu vysvetlil.

Rovnakým spôsobom by mohol zareagovať aj pán prezident," tvrdí Pellegrini, podľa ktorého, ak sa chce Kiska v budúcnosti postaviť na čelo nejakej politickej strany alebo iným spôsobom pôsobiť v politike, mal by tieto záležitosti vysvetliť.

"Ja by som privítal, keby pán prezident, tak ako som ja išiel vysvetľovať pochybnosti o svojom bývaní, tieto pochybnosti vyvrátil nie tým, že jeho hovorca bude odkazovať dvojvetové reakcie bývalému premiérovi, ale keby pán prezident takisto prišiel do Národnej rady, zverejnil všetky dokumenty, verejne vysvetlil či bolo, alebo nebolo pochybené. Týmto by najlepšie zo seba zmyl závažné podozrenia, ktoré dnes na hlave štátu viaznu," uzavrel premiér.

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 05 - Modified: 2024-04-11 11:16:40 - Feat.: - Title: Fico vítal Šmyhala objatím: Slovenské žabomyšie vojny sú v porovnaní s Ukrajinou až smiešne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 15:51