Andrej KiskaPeter Mayer
StoryEditor

Iba hlupák nemení názory, reaguje Kiska na svoje pokračovanie v politike

17.05.2018, 16:55
Autor:
mahomaho
Prezident Andrej Kiska hovorí, že spoločnosť sa začala v názore na neho viac polarizovať.

"Spoločnosť sa začala viac polarizovať v názore na moje pôsobenie. Preto som si povedal, že je správne, aby mal šancu stať sa prezidentom niekto, kto nebude niesť ťarchu týchto súbojov," tvrdí prezident Andrej Kiska v rozhovore pre portál Aktuality.sk.

​Po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej prezident nadobudol presvedčenie, že nesmie sklamať dôveru ľudí a má zodpovednosť, aby pomohol zmeniť štýl vládnutia v tejto krajine.

Kiska v utorok oznámil, že sa nebude uchádzať o znovuzvolenie:

​Prezident nemá príliš veľkú dôveru v novú vládu. Podľa neho zatiaľ veľa zmien k lepšiemu neurobila. Chce však spájať ľudí smerom k budúcim parlamentným voľbám. "Po tom všetkom, čo sa udialo, som si uvedomil, že je tu príliš veľa schopných a dobrých ľudí a mal by som uvažovať, ako ich spájať," doplnil. 

"Pomôžem si jedným citátom: iba hlupák nemení názory, pokiaľ sa menia okolnosti. Vražda vášho kolegu a jeho snúbenice zmenila moje pôvodné zámery. Ale o tom, čo spravím, potrebujem zodpovedne premýšľať a plánovať. Musím sa rozprávať s ľuďmi a to je teraz úloha najbližších mesiacov," vyhlásil prezident. 

​Prezident sa v rozhovore vyjadril aj k často kritizovanej lyžovačke v Rakúsku po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

"Bol som asi štyri hodiny od Bratislavy v Rakúsku s rodinou a deťmi na dlho plánovanej lyžovačke. Hneď od začiatku som mal hodinové telefonáty, riešil som, čo sa deje a ako reaguje vláda. Čakal som, ako sa situácia vyvinie. Neustále však narastalo moje sklamanie z reakcie vládnej moci. Vtedy som povedal rodine: balíme a ideme domov. Do toho času som skutočne očakával, že urobia kroky, ktoré však nenastali."

01 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 02 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 03 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 04 - Modified: 2024-03-25 08:05:07 - Feat.: - Title: Exprezidenti o voľbách: Kiska vyzdvihuje vysokú účasť, Gašparovič chce, aby Pellegrinimu pomohol Fico 05 - Modified: 2024-03-22 11:12:31 - Feat.: - Title: Schuster v nej hostil excelencie, Gašparoviča trápila pleseň. Exprezidenti spomínajú na vilu na Slavíne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 13:01