StoryEditor

Podpora Kisku pre Spolu? Toto sú veci, ktoré sa riešia mimo kamier, vyhlásil Beblavý

17.05.2018, 00:00
Autor:
chocho
V Spolu prebieha diskusia o tom, či má strana postaviť do prezidentských volieb vlastného kandidáta.

Šéfovi mimoparlamentnej strany Spolu Miroslavovi Beblavému je ľúto, že prezident Andrej Kiska sa rozhodol neuchádzať o znovuzvolenie. "Myslím si, že bol veľmi dobrým prezidentom," vyhlásil.

90 percent zo 700 sympatizantov, s ktorými Spolu konzultuje dianie, sa podľa Beblavého vyjadrilo, že Kiska by opäť kandidovať mal a strana by ho mala podporiť.

„My sme boli presvedčení, že prezident by kandidovať mal,“ povedal Beblavý. Kiskovo rozhodnutie ho však neprekvapilo.

Preferuje spoločného a silného kandidáta

V Spolu prebieha diskusia o tom, či má strana postaviť do prezidentských volieb vlastného kandidáta. "Máme dve veľmi dobré mená, aspoň z môjho pohľadu," povedal Beblavý. Preferuje však "spoločného a silného kandidáta."

Negatívom podľa Beblavého môže byť, vzhľadom na to, že prezidentské voľby sú približne trištvrte roka pred parlamentnými, že niektoré strany to môžu vnímať ako generálku na voľby do Národnej rady.

Beblavý vymenoval ľudí mimo Spolu, ktorých považuje za dobrých prezidentských kandidátov: Robert Mistrík, Zuzana Čaputová, Iveta Radičová a Veronika Remišová.

Podpora Kisku pre Spolu?

Kiska oznámil, že sa napriek rozhodnutiu nekandidovať z politiky nestiahne. Jednou zo spomínaných alternatív jeho ďalšieho politického angažovania sa je podpora pre už existujúcu politickú stranu. "Ak sa rozhodne niekoho podporiť, určite verím, že nás zváži aj že by s nami spolupracoval," skonštatoval Beblavý.

Dodal však, že "toto sú veci, ktoré sa neriešia na kamery. Toto sú veci, ktoré sa riešia mimo kamier, takže je jasné, že my budeme aj s pánom prezidentom komunikovať."

Na záver Beblavý priznal, že nevie, ako chce Kiska postupovať. "Pokiaľ ja mám informácie, aj on o tom diskutuje so svojimi blízkymi ľuďmi, takže ani on nemá nejaký tajný plán," uzavrel.

01 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 02 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 03 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 04 - Modified: 2024-03-25 08:05:07 - Feat.: - Title: Exprezidenti o voľbách: Kiska vyzdvihuje vysokú účasť, Gašparovič chce, aby Pellegrinimu pomohol Fico 05 - Modified: 2024-03-22 11:12:31 - Feat.: - Title: Schuster v nej hostil excelencie, Gašparoviča trápila pleseň. Exprezidenti spomínajú na vilu na Slavíne
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:01