StoryEditor

Poslanec Smeru: Kiska by sa červenal, keby bol na výbore. Nečudujem sa, že nekandiduje

15.05.2018, 15:45
Autor:
TASRTASR
Za Kiskovým rozhodnutím vidia poslanci Smeru-SD informácie z Finančnej správy, ktoré majú podľa nich potvrdzovať napríklad to, že Kiska niekoľkonásobne prekročil náklady na prezidentskú kampaň v minulých voľbách.

Poslanci Národnej rady SR za Smer-SD sa nečudujú, že prezident SR Andrej Kiska nebude opäť kandidovať na najvyšší post v štáte. Podľa niektorých však Kiskovo rozhodnutie nestačí a mal by zvážiť zotrvanie vo funkcii.

Za Kiskovým rozhodnutím vidia poslanci Smeru-SD informácie z Finančnej správy, ktoré majú podľa nich potvrdzovať napríklad to, že Kiska niekoľkonásobne prekročil náklady na prezidentskú kampaň v minulých voľbách.

​"Keby si pán prezident vypočul, čo všetko zaznelo na rokovaní výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, červenal by sa. Nečudujem sa, že sa rozhodol nekandidovať," povedal Dušan Jarjabek. Podľa podpredsedu Smeru-SD Juraja Blanára nie je náhoda, že Kiska oznámil svoje rozhodnutie v čase zasadnutia výboru, ktorý riešil konanie týkajúce sa financovania jeho minulej kampane.

"Nevyzerá to ako náhoda, že to oznámil v čase zasadania výboru," uviedol Blanár, podľa ktorého nestačí rozhodnutie nekandidovať. "Pán prezident by mal požiadať spoločnosť KTAG, aby zverejnila všetky súvislosti s daňovými záležitosťami a financovaním jeho kampane. Ak to neurobí, nemal by zotrvať vo svojej funkcii," vyhlásil Blanár.

Z dokumentov Finančnej správy podľa jeho slov vyplýva viacero porušení v súvislosti s daňovými povinnosťami. "Hlava štátu by mala byť príkladom. Nech zverejní všetky tieto daňové veci, inak je to nedôveryhodné a mal by zvážiť zotrvanie vo funkcii," doplnil podpredseda Smeru-SD.​

01 - Modified: 2024-04-22 12:33:00 - Feat.: - Title: Bývalý český poslanec Feri pozná trest za znásilnenie. Vo väzení si odsedí roky 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 04 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 05 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 11:17