TASR
StoryEditor

Komentár Alojza Hlinu: Sulík premiérom nebude

15.05.2018, 14:24
Premiérom po voľbách sa stáva predseda najsilnejšej strany, alebo ten, kto dokáže zložiť väčšinu. Budúci výkonný politik Andrej Kiska môže byť jedno aj druhé.

Richard Sulík premiérom Slovenska nebude. Nie že by som mu to neprial, ale zdá sa, že je to fakt.

Premiérom po voľbách sa stáva predseda najsilnejšej strany, alebo ten, kto dokáže zložiť väčšinu. Budúci výkonný politik Andrej Kiska môže byť jedno aj druhé.

Premiér Kiska môže byť asi aj riešením pre dnešnú zložitú situáciu, minimálne to stojí za zodpovednú diskusiu.
Ak by Kiska dokázal spojiť Progresívcov a Spolu tým, že by bol ich predsedom, Slovensko môže vyjsť z pasce politologického šialenstva, v ktorej sme sa teraz ocitli.

Už nevládzem odpovedať na otázky: “Prečo nie s Kollárom?” a nemám chuť hľadať to „dobré” na ĽSNS. Už sa mi nechce privierať oči nad excesmi kolegov z našej bývalej koalície pre VÚC.

Spojená nová strana Kisku by ani nemusela byť percentuálnym víťazom volieb. Andrej Kiska by mal potenciál spojiť do vlády ako-tak normálne strany.

Silná Kiskova strana by "znormalizovala” percentá SAS a OĽANO. Odstavila by exotov zo Sme rodina a ĽSNS.

Vláda nového začiatku by sa dala postaviť zo štyroch strán /čo je maximum, ak chcete, aby sa to udržalo/. Kiskova strana /PS+Spolu/ KDH, SAS a OĽANO.
Takáto vláda by mala určite predpoklady pohnúť s našou krajinou. Sú tam síce riziká, ale tie sú vždy.

Pamätám sa, ako som prezidentovi na našom spoločnom stretnutí povedal, že jeho rozhodnutie nekandidovať je jedna vec, ale že čo s tým potenciálom, ktorý má. Bývalý prezident môže ísť učiť, ale nemôže kandidovať na primátora Popradu.

Orol muchy nechytá.

Kiska má len jednu možnosť; ako bývalý prezident môže ísť do politiky len s ambíciou byť premiérom.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-18 07:57:18 - Feat.: - Title: Najsilnejšiu koalíciu nakoniec vytvoril medveď hnedý 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
18. apríl 2024 21:02