TASR/František Iván
StoryEditor

Muža, ktorý obvinil Jankovskú zo spolupráce s mafiou, dnes zadržala polícia

15.05.2018, 11:11
Autor:
TASRTASRredred
Dôvodom má byť podľa Janíčkovej manželky Moniky pokračujúci trestný čin ohovárania.

Trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka, ktorý obviňuje štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú z korupcie a spolupráce s mafiou, dnes ráno zadržala polícia. Momentálne sa nachádza v cele predbežného zadržania a rozhoduje sa o jeho väzbe. Informuje o tom portál eurorespekt.sk. Štátna tajomníčka sa podľa svojich slov k zločincom nevyjadruje.

Dôvodom má byť podľa Janíčkovej manželky Moniky pokračujúci trestný čin ohovárania.

Janíček dnes išiel na vopred dohodnutý výsluch, kde ho však iná zásahová jednotka počas výsluchu zadržala a vzniesla mu obvinenie.

"Vzhľadom na momentálne stále prebiehajúce procesné úkony a aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, sa k predmetnej veci až do skončenia vyšetrovania nebudeme vyjadrovať. Taktiež nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie o tom, v akom štádiu sa vyšetrovanie nachádza, keďže by to mohlo ohroziť, resp. zmariť alebo podstatne sťažiť dosiahnutie účelu trestného konania," uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Janíček Jankovskú obviňuje  z toho, že pomohla ešte ako sudkyňa okresného súdu v Trenčíne vtedajšiemu trenčianskemu mafiánskemu bosovi Petrovi Čongrádymu zmocniť sa reštaurácie Fatima, ktorej bol Janíček majiteľom. Mala si za to podľa neho vypýtať úplatok tri milióny korún (takmer 100-tisíc eur).

Jankovská všetky obvinenia dlhodobo odmieta a tvrdí, že sa s Čongrádyovcami vôbec nepozná.

Trenčiansky podnikateľ spolu so svojím spoločníkom Jozefom Strelčíkom žiadali o obnovu konania v kauze vydierania, za ktorú ich pred 16 rokmi odsúdila  Jankovská. Odsúdení boli za vydieranie považskobystrického podnikateľa Tibora Jurisu. Tvrdili, že Jurisa podpísal krivú výpoveď.

"Všetky osoby, ktoré ma krivo obviňujú a verejne šíria nepravdy a klamstvá, budú čeliť dôsledkom svojich konaní v trestnoprávnom, ako i civilnom procese. Konanie týchto osôb smeruje len k vytvoreniu mediálneho nátlaku na sudcov, ktorí budú v budúcnosti rozhodovať o porušovaní zákonov platných v Slovenskej republike," reagovala štátna tajomníčka na Janíčkove a Streľčíkove snahy.

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 02 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku 03 - Modified: 2024-04-22 12:00:50 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje požiar 16 áut v Bratislave, páchateľ spôsobil škodu 10-tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-21 10:41:06 - Feat.: - Title: Smrť mladíka v Hlohovci vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy 05 - Modified: 2024-04-20 13:03:32 - Feat.: - Title: Počet obvinených príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vlani stúpol
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:32