StoryEditor

Matečná sa ohradila voči Čižnárovej kritike: Tvrdiť, že som zutekala, je scestné

14.05.2018, 13:44
Ministerka pôdohospodárstva sa chce v najbližších dňoch venovať

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná sa ohradila voči tvrdeniam Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Povedala, že jeho tvrdia o tom, že ministerka zutekala pred farmármi, sú scestné. Matečná to vyhlásila na brífingu. 

Čižnár ju kritizoval minulý týždeň na brífingu. "Ja som na rozdiel od ministerky od nich neutekal, ja som si ich vypočul. Keď mi niekto bude tvrdiť, že to sme my zavinili a že nám poskytne pomoc. Keby si plnili povinnosti na PPA a SPF tak nemuseli nám poskytovať žiadnu pomoc, keby išlo všetko ako malo ísť. Sú tam vybudované mechanizmy a neverím, že niekto o nich nevie, ako týchto malých farmárov dusiť a dokonca ničiť. Ja poviem ministerke len to, že nech si v Pôdohospodárskej platobnej agentúre urobia poriadok, lebo je to prehnité," dodal generálny prokurátor.

Matečná na to reagovala, že si ju mohol pozvať na stretnutie, kde by celú situáciu vysvetlila. "Netvrdím, že sa Čižnár mýlil, ale mojím cieľom bude sa s ním stretnúť," dodala ministerka pôdohospodárstva.

Matečná na brífingu skonštatovala, že zmluvy vo výzve na eurofondové podpory investícií do vytvárania a rozvoja nepoľnohospodárskych činností budú znovu prehodnotené.

Od Gabriely Matečnej sme očakávali, že na tlačovom brífingu prevezme svoju politickú zodpovednosť ako osoba, ktorá je priamo zodpovedná za zlyhania voči drobným roľníkom a farmárom a ohlási odstúpenie z funkcie. Gabriela Matečná sa však namiesto toho až smiešnym spôsobom venovala opisovaniu svojich osobných úspechov a úbohému strieľaniu slepými nábojmi na opozičných politikov. Na konkrétne otázky novinárov nedokázala odpovedať. No nebola to opozícia, ale generálny prokurátor tohto štátu, ktorý povedal, že „systém, aký je tam nastavený, je chorý, a to je ešte to prijateľné slovo.“ Ak Andrej Danko verejne vyhlásil v Sobotných dialógoch, že „pani Matečná je povinná vytvárať systém,“ potom sú slová generálneho prokurátora jednoznačným vyslovením nedôvery ministerke pôdohospodárstva a rozvoja vidieka," píše v reakcii SaS.

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-16 19:03:09 - Feat.: - Title: Koaličný valec. Opozícia kritizuje odvolanie Jána Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady 03 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 04 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 05 - Modified: 2024-04-07 14:08:27 - Feat.: - Title: Pôjde v Radičovej šľapajách alebo povedie nové SDK? Korčoka lákajú viaceré strany
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 08:25