StoryEditor

Remišová nezmyselne konštruuje. Beljajev sa ostro ohradil voči obvineniam

14.05.2018, 13:05
Autor:
TASRTASR
Podnikateľ Alexej Beljajev povedal, že zo žiadanej dotácie mu bola priznaná približne polovica.

Podnikateľ Alexej Beljajev tvrdí, že nebuduje súkromný rybník. Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová podľa neho nezmyselne konštruuje.

"V lokalite Važca, kde vlastním rodinný dom, som ako podnikateľ v poľnohospodárstve riadne a v súlade so zákonom požiadal o dotáciu na vybudovanie rybníka. Ten bude slúžiť nielen ako rekreačná zóna pre verejnosť, ale napríklad aj ako rezervoár vody pre hasičov, respektíve ako vodné teleso, ktoré v časoch veľkých dažďov prebytočnú vodu zachytí," opísal Beljajev vo svojom pondelkovom stanovisku.

​Beljajev: Priznaná mi bola približne polovica

Doplnil, že zo žiadanej dotácie mu bola priznaná približne polovica. "A samotné náklady na celý projekt budú približne dvojnásobné," uviedol.

Beljajev tak reagoval na piatkovú (11.5.) tlačovú konferenciu OĽaNO, kde predstavitelia hnutia informovali o tom, že ministerstvo pôdohospodárstva priznalo dotáciu vo výške 330-tisíc eur aj veľkopodnikateľovi Beljajevovi. Podľa poslancov má byť určená na výstavbu rybníka k jeho rodinnému domu.

Remišová doplnila, že Beljajev v žiadosti o dotáciu od ministerstva pôdohospodárstva písal o rozvoji cestovného ruchu a náklady na rybník uviedol vo výške viac ako 600-tisíc eur. O dva mesiace neskôr však v oznámení pre okresný úrad podľa nej písal o privátnom areáli pri jeho rodinnom dome a náklady na rybník určil vo výške 78-tisíc eur.

"Tlačovú konferenciu poslankyne Veroniky Remišovej a tvrdenia, ktoré predniesla aj v súvislosti s mojou osobou, považujem za príklad zlomyseľného populizmu politika, ktorý nedokáže priniesť žiadnu zmysluplnú tému. Namiesto toho vytvára nezmyselné a väčšinou aj úplne nepravdivé konštrukcie. Závery, ktoré vyvodila aj voči mojej osobe, ma urážajú a v súčasnosti ich skúmajú moji právnici," dodal Beljajev v stanovisku.

Hovoril aj o súkromnom rybníku

​Pripomenul, že v Poprade vlastní Tatravagónku Poprad, postavil si preto v danej lokalite dom. "Projekt rybníka vznikol ako idea na zlepšenie situácie s vodou na danom území. Bol riadne odkonzultovaný na všetkých príslušných úrovniach, schválený a v danej lokalite aj vítaný," opísal Beljajev.

Dodal, že na Slovensku už roky riadne podniká, zamestnáva tisíce ľudí a riadne platí dane aj odvody. "Podnikám v ťažkom priemysle, kde oživujeme, alebo nanovo budujeme kapacity, na ktoré generácie politikov po Novembri 1989 doslova zabudli. Naše know-how, skúsenosti, kvalitu a inovácie vyvážame do celého sveta," konštatoval.

Má preto podľa vlastných slov množstvo námetov na zmysluplnú politickú prácu, ktorá by smerovala k reálnym riešeniam pre reálnych ľudí a k zvyšovaniu kvality života v krajine.

01 - Modified: 2024-03-24 09:08:01 - Feat.: - Title: Remišová gratuluje Korčokovi, druhé kolo označila za výzvu pre spoločnosť 02 - Modified: 2023-03-09 10:48:22 - Feat.: - Title: Remišovej rezort vyhlási výzvy pre najmenej rozvinuté regióny za viac než 12 miliónov eur 03 - Modified: 2023-01-18 10:22:16 - Feat.: - Title: Európska komisia poslala prvé zálohové platby Programu Slovensko 2021 - 2027, hovorí Remišová 04 - Modified: 2023-01-08 13:26:36 - Feat.: - Title: Úradnícka vláda by nebola správnym riešením, zhodli sa Raši a Remišová 05 - Modified: 2023-01-02 14:46:33 - Feat.: - Title: Stredové, pravicové a konzervatívne sily by mali vytvoriť silný blok, tvrdí Remišová
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:49