Róbert OndrejcsákHNtelevízia
StoryEditor

Rozbroje v koalícii: SNS vyzýva Most, aby odvolal štátneho tajomníka na obrane

12.05.2018, 13:12
Autor:
TASRTASR
Róbert Ondrejcsák má zverejniť všetky priame a nepriame príjmy.

Koaličná SNS vyzýva štátneho tajomníka rezortu obrany Róberta Ondrejcsáka (Most-Híd), aby zverejnil všetky priame aj nepriame príjmy za prednášky a publikačnú činnosť od zbrojárskych lobistov.

Apel mu adresoval podpredseda národniarov a šéf Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko. Stranu Most-Híd zároveň vyzval, aby tohto štátneho tajomníka vymenila.

Kanonáda obvinení

Hrnko tvrdí, že v posledných mesiacoch sa na SNS zniesla doslova kanonáda obvinení, ktoré spochybňujú nielen jej nominantov, ale úprimnú snahu strany riešiť problémy Slovenskej republiky, ktoré sa tu nakopili za predchádzajúcich vlád.

"Zase niekomu prekáža, že SNS rastie, ale zvykli sme si. Keď to počúvame z opozičných radov, určite sa nám to nepáči, ale chápeme to, najmä keď opozícia si dala za cieľ deštruovať pozitívnu prácu vládnej koalície, lebo iné ponúknuť nevie. Keď to však robia niektorí príslušníci a nominanti koalície, je to na pováženie, či vôbec majú záujem na pokračovaní spoločnej vlády a neuprednostňujú svoje ego na úkor koalície," odkázal Hrnko.

Nemá právo útočiť do SNS

Pripomína, že keď pri odvolávaní poslankyne Petry Krištúfkovej (Sme rodina) z výboru na kontrolu Vojenského spravodajstva niektorí koaliční poslanci hlasovali inak, "ako vyplynulo z vecnej stránky záležitosti a dohôd, rešpektoval som to".

"Avšak vrcholom je, keď sa štátny tajomník za Most-Híd na rezorte obrany oprie do SNS z neprijateľných pozícií. Priateľ lobistov sponzorovaných Saabom nemá právo útočiť do SNS," tvrdí Hrnko.

Filozof chce byť odborníkom na armádu

Pokračuje, že Ondrejcsák, vzdelaním filozof, sa pasuje do úlohy odborníka na armádu. "Svoju odbornosť ukázal, keď sme zažili škandál s Vojenskou políciou, ktorá ho sprevádzala až do jeho domu v maďarskej Rajke. Tento dom si však za oficiálny príjem môže ťažko dovoliť.

Pravdou je, že nemá elementárne znalosti, čo ukázal za vlády Ivety Radičovej. Je známe, ako pôsobil a zastával na ministerstve post v časoch ministrovania pána Ľubomíra Galka (SaS). Mlčal, keď Galko predal samopaly za desať eur, keď nakúpili sanitky za 300-tisíc eur. Vtedy nevedel, čo robiť s Galkom na rezorte obrany. SNS preto vyzýva svojho koaličného partnera na výmenu štátneho tajomníka. Jeho arogancia presiahla hranicu únosnosti," dodal Hrnko.

Má to riešiť s ministrom

Líder Mosta-Híd Béla Bugár pre TASR reagoval, že dotknutý rozhovor Ondrejcsáka pre denník Sme skutočne vyznieva tak, že štátny tajomník útočí na koaličného partnera. "Ak má pán Ondrejcsák problém, má to riešiť vo vnútri a so svojím nadriadeným, teda ministrom obrany, a nie so SNS. Akoby sa cítil náš minister napr. na doprave, keby na neho takto útočil štátny tajomník za SNS?" pýtal sa Bugár.

Je preto pripravený s Ondrejcsákom hovoriť a túto tému otvoriť na najbližšom predsedníctve Mosta-Híd. "Musí to byť rozhodnutie predsedníctva. A nie na základe toho, čo hovorí pán Hrnko, ale na základe toho, čo sme si prečítali v rozhovore," dodal Bugár. V ňom okrem iného Ondrejcsák vyjadril očakávanie, že SNS bude na rezorte obrany odbornejšia a férovejšia.

01 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča 04 - Modified: 2024-04-11 22:11:54 - Feat.: - Title: Ak nesplnia nové pravidlá, skončia. Národniari posielajú do parlamentu kontroverzný návrh o mimovládkach 05 - Modified: 2024-04-09 13:34:34 - Feat.: - Title: Verdikt nad Dankovou nehodou. Šéf SNS dostane nanajvýš pokutu, rozhodla prokuratúra
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:26