StoryEditor

Armáda ide predávať

05.09.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Ministerstvo obrany navrhuje ďalší bezodplatný prevod prebytočného nehnuteľného vojenského majetku na samosprávu. Bratislavský samosprávny kraj a ďalších päť miest a obcí by malo získať majetok v celkovej hodnote vyše 158,4 milióna Sk. Schváliť to musí ešte vláda.

Ministerstvo obrany navrhuje ďalší bezodplatný prevod prebytočného nehnuteľného vojenského majetku na samosprávu. Bratislavský samosprávny kraj a ďalších päť miest a obcí by malo získať majetok v celkovej hodnote vyše 158,4 milióna Sk. Schváliť to musí ešte vláda. Nové Mesto nad Váhom by tak malo získať zadarmo sklady a nádražia za 119,6 milióna Sk, Bardejov úrad Vojenskej správy v hodnote 14,4 milióna Sk. Na Bratislavský kraj prejde časť objektu systému protivzdušnej obrany Dvorník vo Svätom Jure a Vajnoroch spolu za 20 miliónov Sk, na Zvolen pozemok za vyše 4 milióny Sk. Štúrovo príde k prístupovej ceste do Kasární 29. augusta, ktorých cena je 330-tisíc Sk. Obec Chotín by mala zase získať kryt v hodnote 89-tisíc Sk.
Bezodplatný prevod majetku v správe ministerstva obrany alebo vyššej vojenskej správy na obce a vyššie územné celky umožňuje zákon, ktorý parlament schválil vlani v marci. Prebytočný majetok ponúkla armáda najprv štátnym rozpočtovým a príspevkovým organizáciám, ktoré však oň neprejavili záujem. Následne ho ozbrojené sily ponúkli obciam, na ktorých území sa nachádza. S prevodmi majetku súhlasili príslušné zastupiteľstvá. Ide o majetok, ktorý sa stal prebytočným v dôsledku reformy slovenských ozbrojených síl.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:38