StoryEditor

Pellegrini vylúčil, že by chcel nahradiť Fica na poste šéfa Smeru

29.04.2018, 13:00
Autor:
TASRTASRlmlm
Premiér reaguje na aktuálnu politickú situácii v mimoriadne relácii na Markíze.

Nový dočasne poverený prezident Policajného zboru by mohol byť známy v polovici mája. Myslí si to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý je presvedčený, že na nové meno nebude potrebné čakať až do konca mája. Predseda vlády to uviedol v nedeľnej 25-mimoriadnej relácii Televízie Markíza.

"Ja si myslím, že niekedy v polovici mája by mohlo byť rozhodnutie na stole. Keď príde (ministerka vnútra Denisa Saková, pozn. TASR) s menom o týždeň alebo o desať dní, počítam, že o desať dní máme nového povereného policajného prezidenta," skonštatoval Pellegrini.

O konkrétnych menách zatiaľ nevie, ale očakáva, že to bude profesionál a nebude to človek, ktorý by akýmkoľvek spôsobom vzbudzoval podozrenia, že má nejaké prepojenia na politické strany či obchodné skupiny.

"Snažím sa vyslať signál, že nech mi s iným menom, ako takým, o ktorom hovorím, ktorý nespĺňa tieto podmienky, ani nech nikto nepríde do kancelárie ukázať nejaké životopisy," zdôraznil Pellegrini, ktorý si však nemyslí, že by poverený policajný prezident musel mať nutne hodnosť generála.

V súvislosti s vyjadreniami predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý na nedávnom sneme strany uviedol, že v "dvojičke" Fico-Pellegrini vidí veľký potenciál a príležitosť, premiér skonštatoval, že to vníma rovnako.

"Osobne považujem za veľkú výhodu, ak sa ja z pozície predsedu vlády môžem maximálne venovať len riadeniu vlády a exekutíve a on ako predseda strany sa môže venovať starostlivosti o stranu a o naše štruktúry a o politický program," povedal Pellegrini.Zdoraznil, že sa nemieni uchádzať o Ficov post a vylúčil, že by chcel byť šéfom strany Smer.

Podľa neho môže byť takéto delenie len na prospech veci, pretože vykonávať obe funkcie naraz, teda byť premiérom aj predsedom strany, musí byť extrémne náročné.

Na otázku, či nevidí paralelu medzi Mikulášom Dzurindom a bývalou premiérkou Ivetou Radičovou, odpovedal záporne. "Nie som premiér, ktorý za zatvorenými dverami čaká, čo sa v Smere vymyslí a aký pokyn ako premiér dostanem niečo vykonať. Som súčasťou tvorby tých rozhodnutí," doplnil Pellegrini, ktorý podľa vlastných vyjadrení nemá ambíciu stať sa predsedom strany.

Pellegrini v diskusii 13:26 Diskusia sa skončila Diskusia sa skončila. Ďakujeme vám za pozornosť. 13:23 Premiér zopakoval, že tlačí na zvyšovanie platov vo verejnej sfére. 13:22 „Zaoberá sa tým naše ministerstvo vnútra. Ide o to zistiť, či došlo k zneužitiu údajov a zistiť, či nešlo o mylné informácie," hovorí premiér o medializovaných informáciách nemeckého portálu o možnej spolupráci Slovenska na únose vietnamského podnikateľa. 13:16 Pellegrini hovorí, že meno nového policajného prezidenta sa dozvieme skôr, ako k 31. máju. 13:09 Nemám ambíciu stať sa predsedom strany Smer, vyhlásil Pellegrini. 13:05 Ak nebudeme mať podporu Danka, či Bugára a samozrejme Smeru, tak ako vláda dlho nevydržíme, hovorí Pellegrini v diskusii na Markíze. 13:05 Pellegrini zopakoval, že nie je nájomný manažér Nemám pocit, že som nájomný manažér. Ja som podpredseda vlády, hovorí premiér.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:36