Šéf Smeru Robert Fico a premiér Peter PellegriniReuters
StoryEditor

Fico ešte oľutuje, že nešiel do predčasných volieb, tvrdí politológ

24.04.2018, 12:54
Autor:
lmlm
Politológ tvrdí, že Smer nechce robiť významné zmeny, do ktorých ho tlačí spoločenská objednávka.

Rozhodnutím o ministerke vnútra Denise Sakovej nemožno očakávať žiadne zmeny v zmysle toho, na čo tlačí verejná mienka, tvrdí politológ Tomáš Koziak pre HNonline.sk.

Podľa neho ide len o zakonzervovanie súčasného stavu.

"Príde mi to tak, že si povedali, prikryjeme, čo sa ešte dá prikryť ohľadne káuz a potom to necháme na voliča. Týmto krokom už zrejme Ficov Smer nepočíta, že zostaví vládu po ďalších voľbách. Smer najlepšie vie, prečo uprednostnil zakonzervovanie stavu pred krokmi, ktoré očakáva verejnosť," povedal politológ.

​Dodal, že je jasné, že Smer nechce robiť významné zmeny, do ktorých ho tlačí spoločenská objednávka.

"Otázne je, či vlastne Fico neoľutuje, že nešiel do predčasných volieb, pretože sa vyplavia ďalšie záležitosti a toto Smer bude ťahať dole. A keď nie je ochotný urobiť žiadnu zmenu v najkritizovanejšom rezorte, lebo toto určite žiadna zmena nie je, tak toto bude len voda na mlyn pre kritikov Smeru a verejná mienka Sakovú akceptovať nebude," doplnil Koziak.

​Krok s Tomášom Druckerom sa tak javí len ako divadielko.

Podľa Koziaka to vyzeralo, že Druckerom sa snažili v Smere vypočuť názor verejnej mienky.

"Aj preto tam dali Druckera, ktorý bol na prvý pohľad priechodnejší a bol aj akceptovaný. Lebo inak krok so Sakovou mohli urobiť už vtedy. Ušetrilo by sa trápne intermezzo s Druckerom. Sme v tej istej situácii ako vtedy, keď tam bol Kaliňák, keďže Saková je všeobecne považovaná za Kaliňákovho človeka." 

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 06:33