StoryEditor

Vážna nehoda pri Bystrici, zrážku autobusu s kamiónom neprežili dvaja ľudia

23.04.2018, 15:59
Autor:
TASRTASRchocho
Ďalších 11 osôb je zranených, z toho tri ťažko.

Na R1 v smere z Banskej Bystrice do Zvolena sa stala tragická dopravná nehoda. V katastri obce Badín sa zrazil autobus s kamiónom.

Nehodu neprežili dve osoby. Ďalších 11 osôb je zranených, z toho tri ťažko. Potvrdila to hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Zdôraznila, že ide zatiaľ o predbežné informácie.

Autobus narazil do kamióna

​Polícia na svojom oficiálnom facebookovom účte objasňuje okolnosti nehody: "Poľský kamión mal poruchu a na diaľnici medzi Banskou Bystricou a Zvolenom išiel pomaly. Zo zadu do neho nabúral autobus."

Ako pre TASR konštatovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, k nehode na R1 došlo po 15.00 h.

"Diaľkový autobus z doposiaľ nezistených príčin narazil do zadnej časti návesu poľského kamióna. V autobuse zomreli dvaja cestujúci," uviedla policajná hovorkyňa. Príčina nehody je v štádiu vyšetrovania.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Alena Krčová pre TASR o 18.00 h potvrdila, že nehoda si vyžiadala celkovo 12 zranených.

12 zranených

"Pri nehode utrpeli dve osoby zranenia nezlučiteľné so životom a lekár musel konštatovať smrť. Nehoda si ďalej vyžiadala 12 zranených, z ktorých sa dve osoby zranili ťažko, ďalšie dve stredne ťažko a osem ľudí utrpelo ľahšie poranenia. Na mieste zasahovalo päť posádok ZZS a leteckí záchranári.

Štyri osoby boli prevezené do nemocnice v Banskej Bystrici, päť do nemocnice vo Zvolene a dve skončili v nemocnici v Žiari nad Hronom. Jedna osoba bola ošetrená na mieste a nebol potrebný transport do zdravotníckeho zariadenia," povedala Krčová.

Zasahujú hasiči zo širokého okolia

Podľa Farkasovej pri udalosti zasahovali hasiči z Banskej Bystrice, Zvolena, Žiaru nad Hronom a Pliešoviec, ktorí na miesto nehody smerovali aj s evakuačným autobusom HaZZ.

Na mieste zasahuje takmer 20 hasičov z Banskej Bystrice, Zvolena a Žiaru nad Hronom. Hasiči z Pliešoviec na miesto smerujú s evakuačným autobusom HaZZ. Taktiež sa na mieste nachádza aj tím krízovej intervencie HaZZ a vrtuľník ZZS na prevoz zranených.

Uzavretá cesta

Zelená vlna na svojom twitterovom účte hlási, že nehoda sa stala na 155. kilometri R1 za Banskou Bystricou. S odvolaním sa na políciu informuje, že úsek bude neprejazdný niekoľko hodín.

Stella centrum šoférom odporúča, aby využili obchádzku cez Kremničku, Vlkanovú a Sliač. Zároveň však varuje, aby počítali s výrazným zdržaním, keďže sa tam vytvorila dlhá kolóna. Bez zdržania prejdete napríklad obchádzkami cez Poniky alebo Čerín. 

Maps Google

01 - Modified: 2024-04-16 11:22:52 - Feat.: - Title: Napredovanie D1 pri Ružomberku je dobrá správa, no prioritou je aj R1, hovorí primátor 02 - Modified: 2024-04-13 07:51:18 - Feat.: - Title: Vážna dopravná nehoda: V Košiciach sa zrazili dve autá, zranených je osem ľudí 03 - Modified: 2024-04-06 14:50:48 - Feat.: - Title: Tragédia v Spišskom Podhradí je podľa Fica dôkazom, čo môže spôsobiť ľudská nedbalosť 04 - Modified: 2024-04-06 14:55:37 - Feat.: - Title: Tragická nehoda v Spišskom Podhradí: Autobus zrazil niekoľko ľudí, tri dievčatá neprežili 05 - Modified: 2024-04-05 14:11:13 - Feat.: - Title: Vážna nehoda neďaleko Dunajskej Stredy: Na mieste zasahovali tri sanitky i vrtuľník, päť ľudí utrpelo zranenia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:45