TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Stromček sa obul do Matoviča: Váš jediný cieľ je len okydávať, klamať a vymýšľať si

22.04.2018, 12:33
Autor:
klkl
Podľa generálneho manažéra Smeru by opozícia na poste ministra vnútra kritizovala akéhokoľvek nominanta.

Generálny manažér Smeru Viktor Stromček a líder Obyčajných ľudí Igor Matovič sa stretli v diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS, kde diskutovali o aktuálnej politickej situácii. 

K odchodu Tomáša Druckera z pozície ministra vnútra a obvineniam, ktoré na Druckerovu adresu vyniesol Matovič sa Stromček vyjadrovať nechcel. Je presvedčený, že sa bývalý minister obháji sám. "On má dostatok argumentov a dôkazov, aby obhájil sám seba," povedal Stromček. 

Váš cieľ je klamať a okydávať

Podľa Matoviča boli skutočným dôvodom ministrovho odchodu práve ním zverejnené informácie, ktorých má podľa vlastných slov oveľa viac a nie deklarovaný dôvod súvisiaci s policajným prezidentom Tiborom Gašparom. O Druckerovi povedal, že si "neprečítal poslednú stranu smeráckeho manuálu" a pozemky napísal na manželku.

Na to Stromček opozičnému poslancovi pripomenul, že on spravil to isté a na manželku prepísal celý svoj majetok. Podľa Matoviča to bolo v poriadku, lebo on majetok nezískal výmenou za štátne zákazky. "Tri roky som bol spomedzi živnostníkov najväčší platiteľ daní na Slovensku," dodal poslanec. 

Stromček Matoviča kritizoval aj za jeho spôsob vyjadrovania a za to, že obviňuje ľudí hlava nehlava. "Je jedno, či vy ste v koalícii či v opozícii, vy máte vždy rovnaký slovník, podla vás je každý špinavec, každý kradne," rozhorčil sa Stromček. "Váš jediný cieľ je len okydávať, vymýšľať si a klamať."

Otázka nového ministra

Politici riešili aj tému nového ministra vnútra. Matovič povedal, že Drucker patril k najdôveryhodnejším politikom Smeru a nový minister bude len horší. "Ja z tých ľudí, z novej vlády som najviac dôveroval Druckerovi a zistil som, že aj ja som podľahol takému mediálnemu obrazu, že keď dobre vystupovali na kameru a myslel som si, že títo ľudia kradnúť nemôžu," povedal o Druckerovi Matovič.

Stromček priznal, že patril do užšieho okruhu osôb, ktoré Smer zvažoval do funkcie ministra vnútra. Povedal však, že o tento post nemá záujem, nakoľko sa chce viac venovať strane. Konkrétnejšie sa vyjadriť nechcel. Meno nového ministra má byť známe "do niekoľkých dní."

Matovič sa venoval možnej kandidatúre štátnej tajomníčky na ministerstve Denisy Sakovej. "Ak ponúknu Sakovú, pôjdeme z blata do kaluže," konštatoval poslanec a pripomenul, že Saková je považovaná za pravú ruku bývalého ministra Roberta Kaliňáka. 

Generálny tajomník Smeru apeloval, aby nového ministra ľudia vnímali "cez výsledky a nie na základe mena." Podľa Stromčeka by opozícia a verejnosť kritizovali každého, "aj keby sme dali na post ministra vnútra anjela."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 07:51