Kiska a následne ostatní rušia vystúpenia v televízii. Prezident vo vyhlásení vyzve na zásadnú rekonštrukciu vlády alebo predčasné voľby. Podľa Fica prejav nebol napísaný na Slovensku.TASR
StoryEditor

Kiska nepovedal, či by vymenoval Sakovú za ministerku vnútra

20.04.2018, 14:59
Autor:
TASRTASR
Hlava štátu naďalej nepovedala ani to, či sa bude v budúcoročných prezidentských voľbách opäť uchádzať o najvyšší post v štáte.

Ministrom vnútra musí byť osoba, ktorá nepolarizuje spoločnosť a získa späť dôveru v políciu. Povedal to vo Zvolene prezident SR Andrej Kiska po stretnutí s budúcimi novinármi. Mená, ktoré sa objavujú v médiách, Kiska nekomentuje. Nepovedal ani to, či by vymenoval za ministerku vnútra štátnu tajomníčku Denisu Sakovú, ktorá sa spomína najčastejšie.

Hlava štátu naďalej nepovedala ani to, či sa bude v budúcoročných prezidentských voľbách opäť uchádzať o najvyšší post v štáte. Povie to do septembra. Študentom na Štúrovom pere vo Zvolene pri otázke o kandidatúre sľúbil, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby Slovensko bolo dobrou krajinou pre život a aby nová vláda bola dobrá a slušná.

​S budúcimi novinármi sa stretol v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene na vyhodnotení súťaže Štúrovo pero. Hovoril s nimi aj o úkladnej vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Za dva mesiace od nej sa podľa jeho slov udialo na Slovensku veľa, ale stále nie dosť.

"Potrebujeme zmeniť štýl vládnutia, politici si musia uvedomiť, že ich úlohou je slúžiť ľuďom a tejto krajine," zdôraznila hlava štátu počas diskusie.

Prezident vyzdvihol prácu novinárov a zdôraznil, že sa nesmú báť. Byť novinárom je podľa neho nie povolanie, ale poslanie. Odmietol, aby politici novinárom nadávali.

01 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 02 - Modified: 2024-04-16 17:30:00 - Feat.: - Title: Palivo budúcnosti: Viac energie vložíte, ako získate. No Slovensko má s ním aj tak veľké plány (Brífing HN) 03 - Modified: 2024-04-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Štát sľúbil milióny, ľudia sa cítia oklamaní. Za Sulíka to bolo o rýchlych prstoch, so Sakovou systém zamrzol 04 - Modified: 2024-04-10 14:16:07 - Feat.: - Title: Saková rokovala o možnosti prepravy plynu z kaspického regiónu na Slovensko 05 - Modified: 2024-04-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Koľko stojí nový cestovný pas alebo občiansky? Poplatky na úradoch išli výrazne hore (+prehľad v tabuľke)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:48