StoryEditor

Matovič: Drucker spísal zmluvu s mafiou. Smeru veľmi vyhovoval

19.04.2018, 12:20
Dôvodom odchodu Tomáša Druckera z kresla ministra vnútra podľa Matoviča nebolo, že nevedel odvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara, ale problémy s pozemkami.

Šéf obyčajných Igor Matovič obvinil na brífingu bývalého ministra vnútra Tomáša Druckera z ďalších machinácií s pozemkami neďaleko Trnavy.

Matovič vyhlásil, že Drucker spísal zmluvu s mafiou. "Drucker urobil podvodné zmluvy, podieľal sa na okrádaní reštituentov. Smeru veľmi vyhovoval Drucker na poste ministra vnútra," povedal Matovič.

Dôvodom odchodu Tomáša Druckera z kresla ministra vnútra podľa Matoviča nebolo, že nevedel odvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara, ale problémy s pozemkami. "Skutočný dôvod prečo zutekal bol ten, že keby sa ľudia ďalej vŕtali v tom, že ako zázračne zbohatla jeho manželka, tak by na povrch vyplávali ďalšie zistenia," povedal.

Poukázal na Petra Marhulu, od ktorého mal Drucker odkúpiť pozemky za 0,85 eura za meter štvorcový v Trnave. Matovič teraz upozornil na dve parcely v Špačinciach, ktoré pred dva a pol rokom patrili štátu a Slovenskému pozemkovému fondu.

"Ide o dve parcely, jedna s rozlohou 13 hektárov a druhá s rozlohou 16,3 hektára," uviedol líder hnutia OĽaNO. Ako doplnil, ide o fiktívnu zmluvu s tým, že ľudia mali na týchto pozemkoch vybudovať sady. Podľa Matoviča tam však v súčasnosti žiadne sady nie sú a rastie tam pšenica.

V tomto prípade má byť podľa Matoviča zapletená aj ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (nominatka SNS). "Za obidvoma pozemkami sa skrýva Peter Marhula a Dušan Dvorecký. V jednom prípade je pozemok napísaný na Lago Invest s. r. o., a v druhom na Petra Marhulu zo spoločnosti Nownotlater, s. r. o.," objasnil Matovič.

Zároveň tvrdí, že pozemky, ktoré sú mimo zastavaného územia obce budú v priebehu desiatich rokoch zastavané. "Pani Matečná ich predala za 0,59 eura za meter štvorcový," priblížil Matovič s tým, že na tieto pozemky má predkupné právo Slovenský pozemkový fond. Podľa neho sa "z obyčajnej role stanú stavebné pozemky."

V tejto súvislosti vyzval Matečnú, aby neumožnila prevod pozemkov do ďalších rúk. "Po tomto by som čakal okamžitú abdikáciu Matečnej. Na poľnohospodároch jej skutočne nezáleží, lebo nikdy by nepredala za 0,59 eura pozemky, ktoré môžu byť do budúcna stavebnými pozemkami," dodal Matovič.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
22. apríl 2024 23:11