TASR/Marko Erd
StoryEditor

Organizátori protestov sa tešia, že Gašpar končí. Pellegrinimu napísali list

18.04.2018, 13:05
Autor:
klkl
Iniciatíva Za slušné Slovensko posiela list premiérovi Petrovi Pellegrinimu.

Iniciatíva Za slušné Slovensko píše otvorený list premiérovi Petrovi Pellegrinimu, v ktorom víta krok odvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Ten vníma "ako prvý a nevyhnutný krok k začiatku obnovovania dôvery občanov v nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a rovnako káuz, na ktorých zavraždený Ján poukázal." 

Priznávajú však, že nechápu prečo by mal Gašpar odísť až 31. mája. 

​Organizátori protestných zhromaždení zároveň reagujú na Pellegriniho výzvy a chcú sa s ním stretnúť. "Tak ako sme avizovali, po prvom kroku k pokusu o obnoveniu dôvery ľudí, ktorým je odvolanie pána Gašpara, by sme sa s Vami, ako s premiérom Slovenskej republiky radi stretli, a to v súvislosti s našou požiadavkou na obnovenie dôvery občanov v štátnu moc." 

Predstavitelia iniciatívy Za slušné Slovensko očakávajú, že im Pellegrini predstaví svoju "predstavu o smerovaní novej vlády, fungovaní ministerstva vnútra, resp. fungovaní policajného zboru SR a kreovaní nezávislej policajnej inšpekcie." S premiérom sa chcú rozprávať aj o zmenách spôsobu voľby špeciálneho prokurátora. 

Veria, že sa ich stretnutie s Pellegrinim uskutoční v krátkom čase.

V tlačovej správe zaslanej spolu s listom pripomínajú, že: "Naďalej budeme pozorne sledovať ďalšie kroky novej vlády, či už ide o pripravenosť zaviesť systémové zmeny posilňujúce právny štát, ale aj zmeny vo voľbe policajného prezidenta, odchod pána Krajmera a pána Gašpara, návrhy na nového ministra vnútra, či odpoveď pani Matečnej a pani Laššákovej na vznikajúcu krízy v ich rezortoch."

O organizovaní ďalších zhromaždení a iných krokoch iniciatívy nateraz neinformovali. 

Celé znenie listu: 

List iniciatívy Za slušné Slovensko adresovaný Pellegrinimu by hnky on Scribd

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 03 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 05 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 09:15