StoryEditor

Reakcie na koniec Tibora Gašpara: Fraška a chaos v podaní Smeru

17.04.2018, 16:15
Autor:
TASRTASR
Ako reagujú politici na aktuálnu situáciu po tom, ako Tibor Gašpar po dohode s Petrom Pellegrinim končí vo funkcii.

Pozrite si reakcie politikov na koniec Tibora Gašpara vo funkcii prezidenta policajného zboru:

Jaroslav Paška, podpredseda SNS

Predpokladám, že páni Pellegrini a Gašpar našli dohodu, aby nedošlo ku komplikáciám vo vedení policajného zboru. Je to pozitívny krok, pretože sa zlepšia podmienky na obsadenie vedenia rezortu vnútra.

​​Igor Matovič, šéf OĽaNO

Koniec policajného prezidenta Tibora Gašpara je veľké víťazstvo ľudí vytrvalo požadujúcich jeho odchod. Zbytočné naťahovanie času do konca mája považujeme za zbytočné zahrávanie sa s dôveryhodnosťou polície. Tibor Gašpar je škodnou policajného zboru a preto by v ňom nemal zostať už ani minútu

Strana Most-Híd

Rozhodnutie premiéra Petra Pellegriniho je konštruktívne. Ním zvolený krok označila vládna strana za potrebný. Ide o krok, ktorý bol potrebný aj v záujme nápravy pokriveného obrazu Policajného zboru

Andrej Kiska, prezident SR

Privítal som, že premiér sa rozhodol začať robiť poriadky v rezorte vnútra osobne. Avizovaný odchod policajného prezidenta Gašpara ku koncu mája považujem za nevyhnutnú podmienku, aby sa vláda Petra Pellegriniho mohla pokúsiť upokojiť situáciu v spoločnosti. Je absurdné, že sme boli týždne zaseknutí v diskusii o odstúpení policajného šéfa len preto, že pán Gašpar premeškal všetky ako-tak dôstojné príležitosti odísť. Výber osoby nového ministra vnútra bude veľmi dôležitý. Od ráznosti krokov v rezorte vnútra, od schopnosti presadiť do vedenia polície dôveryhodných ľudí závisí dôveryhodnosť celej vlády. Nový minister musí posilniť garancie nezávislosti a nestrannosti vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, aj množstva nevyriešených káuz. Mesiac po menovaní vlády je už naozaj najvyšší čas prevziať zodpovednosť, pohnúť sa ďalej a riešiť nakopené problémy. Ľudia očakávajú jasné signály, že politici ich nespokojnosť, rozhorčenie a príčiny nedôvery v štát pochopili.

Anton Hrnko, podpredseda SNS

Očakávam, že Gašpar do tohto termínu prednesie aspoň základnú verziu, ako dolapiť páchateľa dvojnásobnej vraždy - novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Nie je dobrým riešením, keď sa počas vyšetrovania menia pomery vo vyšetrovaní, pretože to môže ovplyvniť chod vecí.

Veronika Remišová, poslankyňa OĽaNO

Peter Pellegrini sa po tlaku ľudí a opozície konečne rozhodol ukončiť pôsobenie Tibora Gašpara na poste policajného prezidenta. Verím, že na miesto dočasného prezidenta policajného zboru vyberie minister vnútra človeka, ktorý bude profesionál a hlavne nebude prepojený na finančné skupiny, alebo oligarchov v pozadí vládnej koalície. Polícia potrebuje znovu získať dôveru ľudí a účinne riešiť kriminalitu, ktorá ľudí trápi, vrátane korupcie na najvyšších miestach. Doteraz tomu tak nebolo. Premiér zároveň oznámil, že bude pokračovať v príprave novely zákona o policajnom zbore.

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

cintoríny sú plne nenahraditeľných ľudí, mal odísť okamžite. Vraj chce "odovzdať agendu". Smiešna výhovorka, čo keby náhodou nejaký policajný prezident vážne ochorel alebo ešte niečo horšie? Polícia má nastavený systém fungovania. Skôr sú na mieste otázky, či tam ešte mesiac a pol nezostáva, aby ešte čosi pozametal. Fraška a chaos v podaní strany Smer – SD, ktorú dnes predviedol Smer - SD, sa len tak nevidí. Najprv odstúpi minister vnútra Drucker, lebo nemôže a nechce odvolať policajného prezidenta Gašpara, potom oznámi policajný prezident Gašpar, že na konci mája skončí. Keby to nebolo také tragické, bolo by to až komické.

Boris Kollár, šéf Sme Rodina

Bolo to jediné možné rozumné riešenie, ktoré Pellegrini urobil. Toto rozhodnutie mohol urobiť už v pondelok (16.4.) a mohol tak ušetriť Tomáša Druckera

Iniciatíva za slušné Slovensko

Všetci slušní ľudia, ktorým záleží na Slovensku môžu by na seba hrdí. Ich tlak donútil odstúpiť pána Fica, pána Kaliňáka, pána Druckera, pána Valockého a dnes i policajného prezidenta Gašpara.

01 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 04 - Modified: 2024-04-11 11:16:40 - Feat.: - Title: Fico vítal Šmyhala objatím: Slovenské žabomyšie vojny sú v porovnaní s Ukrajinou až smiešne 05 - Modified: 2024-04-09 15:51:08 - Feat.: - Title: Island bude mať nového premiéra. Stane sa ním Bjarni Benediktsson
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:03