TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Matovič klame a zavádza, tvrdí podnikateľ, ktorý Druckerovi predal vilu na Floride

12.04.2018, 19:12
Autor:
TASRTASR
Jozef Mihalik tvrdí, že cena, za ktorú dom predal, bola primeraná.

Podnikateľ Jozef Mihalik sa ohradil voči tvrdeniam šéfa OĽaNO Igora Matoviča, ktorý ho vo štvrtok spomínal v súvislosti s údajne lacnou kúpou vily ministra vnútra Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) na americkej Floride. Tvrdí, že opozičný líder podáva nepravdivé údaje.

„Keďže nie som ani nikdy som nebol politicky angažovaný, ohradzujem sa proti vyjadreniam pána Matoviča a nevidím dôvod, aby pán Matovič riešil moje osobné záležitosti na tlačovej besede a ešte k tomu aj nepravdivo," uviedol Mihalik vo svojom stanovisku.

Cena bola primeraná

Predmetom predaja Druckerovi podľa jeho slov nebol samostatne stojaci dom na Floride, ale tzv. kondomínium, pri ktorom ide o „obrovský rozdiel v cene predaja". „Posledná predajná cena tohto kondomínia - za čo sa reálne predalo - bola 220-tisíc dolárov, čo sa dá overiť na portáli v USA - a nie 380-tisíc dolárov, ako zavádza pán Matovič,“ vyhlásil Mihalik s tým, že polovica je presne 110-tisíc dolárov.

Mihalik tvrdí, že predával polovicu kondomínia v procese renovácie, keď je cena výrazne nižšia ako pri celku, teda 60-tisíc, ktorú považuje za adekvátnu.

Hoci v okolí sú domy na predaj aj za 180-tisíc či 4 milióny dolárov, čo závisí najmä od polohy a vybavenia domu, je podľa Mihalika zavádzajúce hovoriť o tom, že susediace domy majú cenu 430-tisíc dolárov.

Zavádzanie pri eurofondoch

Odmietol tiež Matovičove informácie o výške peňazí, ktoré mal získať z eurofondov. „Nečerpali sme dokopy 400-tisíc eur z eurofondov na hotely Holiday Inn - je to zavadzajúca informácia," reaguje ďalej Mihalik, podľa ktorého im, naopak, bola na hotel Holiday Inn Trnava zamietnutá eurofondová pomoc a investíciu realizovali bez nej. Poukázal tiež, že hotel Holiday Inn Bratislava nevlastní.

Minister vnútra Drucker urobil podľa Matoviča podnikateľský zázrak v americkej Floride, kde získal polovicu domu v radovej zástavbe lacnejšie o minimálne 120-tisíc dolárov. Matovič vo štvrtok tvrdil, že ho kúpil o dve tretiny lacnejšie, ako je trhová hodnota domu.

Pôvodnými majiteľmi celej vily na Floride boli Jozef Mihalik a Jozef Michálek. Svoju časť predal Druckerovi Mihalik. Obaja mali podľa neho neskôr získať peniaze z eurofondov pre svoje hotely.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-11 07:21:41 - Feat.: - Title: Šéf aliancie Forró rokoval s ministrom školstva Druckerom 03 - Modified: 2024-04-09 07:53:03 - Feat.: - Title: Druckerov rezort poskytne vysokým školám financie na bezpečnostné audity 04 - Modified: 2024-04-05 14:23:29 - Feat.: - Title: Tehotné študentky a mamičky vysokoškoláčky sa dočkali pomoci. Po novom dostanú štyri benefity 05 - Modified: 2024-04-05 09:42:25 - Feat.: - Title: Komisár pre deti Mikloško ocenil zákaz mobilov na školách: Týmto krokom sa zaradíme medzi moderné krajiny
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 18:19