TASR, koláž HN
StoryEditor

Drucker dokázal, že jeho manželka je len biely kôň. Vo funkcii musí skončiť, tvrdí Matovič

11.04.2018, 14:17
Autor:
redred
Igor Matovič je presvedčený, že firmu, v ktorej figuruje manželka ministra Tomáša Druckera v skutočnosti riadi on.

Opozičný poslanec Igor Matovič (OĽaNO) vyzval ministra vnútra Tomáša Druckera (nominant Smer-SD), aby z funkcie odstúpil. Inak bude iniciovať schôdzu na jeho odvolanie.

Matovič to vyhlásil po tom, čo Drucker oznámil, že jeho manželka skončí s podnikateľskými aktivitami, ktoré práve Matovič na začiatku týždňa napadol. 

Pokiaľ vidím, že ten konflikt, ktorý je vyfabulovaný, je dosť zrejmý, tak ak mám ďalej pokračovať vo verejnej funkcii, tak sme obaja pripravení, aby sa aj ona vzdala týchto vecí. Nie preto, že by sa necítila v tom čestne, ale nie je to vôbec príjemné každú chvíľu byť spochybňovaný vytváraním nejakých fabulácií a vykonštruovaných vecí. Ťažko sa z toho potom vyviňuje a obhajuje," povedal Drucker  po rokovaní vlády.

Manželka je len biely kôň

Podľa opozičného poslanca je Druckerova manželka len bielym koňom a v skutočnosti ich biznis riadil on. "Včera tvrdil, že on urobil rozhodnutie za firmu Logaro, s.r.o., on prijíma moju ponuku na odkúpenie pozemkov a on rozhodne o použití zisku. Tým sa verejne priznal, že nie Lucia Druckerová stojí za zázračným "podnikaním" tejto firmy, ale samotný minister," vysvetlil v stanovisku Matovič. 

Druckerovu manželku pri tom označil za bieleho koňa a povedal, že jej koniec v podnikaní nestačí. "Na vyvodenie zodpovednosti preto určite nestačí ukončenie činnosti bieleho koňa pána ministra, ale odstúpenie ministra vnútra z jeho funkcie," dodal Matovič s tým, že ak Drucker neodíde, bude iniciovať mimoriadnu schôdzu NR SR, na ktorej budú riešiť jeho odvolávanie.

Výhodný nákup

Celý spor medzi Druckerom a Matovičom vypukol v pondelok po tom, ako opozičný politik upozornil na podľa neho podozrivo lacné nákupy pôdy firmou, v ktorej figuruje aj Lucia Druckerová, manželka ministra vnútra. 

Ísť má o ornú pôdu pri Trnave. Druckerova firma tieto pozemky kúpila za 89 centov za meter štvorcový, Matovič tvrdí, že ich reálna cena môže byť až na úrovni 40 eur za meter štvorcový. Následne dal Matovič Druckerovi ponuku, že dané pozemky od neho odkúpi a keď ich predá za vyššiu cenu, zisk dá na charitu.

Návrh na odkúpenie

"Ak trvajú na tom, že tieto pozemky majú trhovú hodnotu len 90 centov za štvorcový meter, dávam im verejnú ponuku, že im dám 1,80 eura za štvorcový meter. Viem, že ich potom budeme vedieť predať minimálne za 40 eur za štvorcový meter. A o rozdelení zisku tri milióny eur, ktorý z toho budeme mať, nech potom rozhodnú ľudia," povedal včera Matovič.

Minister vnútra následne jeho ponuku prijal"Ja prijímam jeho ponuku, veľmi rád mu predám tie pozemky," povedal Drucker s tým, že tie pozemky kupovali s dlhodobým investičným zámerom, nakoľko sa za niekoľko rokov možno dostanú do územného plánu a ich cena bude rásť. 

01 - Modified: 2024-04-23 14:54:06 - Feat.: - Title: Mnohí by termínovaný vklad hľadali u colníkov. NBS testovala 24-tisíc žiakov, výsledky sú katastrofálne 02 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 05 - Modified: 2024-04-11 07:21:41 - Feat.: - Title: Šéf aliancie Forró rokoval s ministrom školstva Druckerom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:39