StoryEditor

Fico: Niektorí hádžu na Pašku blato aj po smrti, budeme ho tvrdo brániť

09.04.2018, 11:50
Autor:
klkl
Predseda Smeru-SD podpísal kondolenčnú knihu a vyjadril sa k úmrtiu bývalého predsedu NR SR.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico spolu s ďalšími poslancami za najsilnejšiu vládu stranu sa rozhodli uctiť si pamiatku zosnulého bývalého predsedu NR SR Pavla Pašku podpisom do kondolenčnej knihy vo vestibule budovy parlamentu.

Následne sa Fico postavil pred novinárov, aby poprial vyjadril úprimnú sústrasť. "Dovoľte mi, aby som ešte raz v mojom mene ako aj v mene všetkých kolegov, ktorí dnes prišli za stranu Smer-SD vyslovil najúprimnejšiu sústrasť rodine, priateľom a príbuzným nášho osobného priateľa a spolupracovníka Pavla Pašku," povedal na úvod Fico.

Politické úspechy

Ďalej sa rozhodol vymenovať niekoľko Paškových politických úspechov pretože mu je "ľúto že aj v týchto ťažkých chvíľach pre jeho rodinu, sa niektorí neštítia hádzať na neho blato aj po tom, čo už nie je je medzi nami."

Fico pripomenul, že Paška bol pri spájaní ľavicových strán a následne ako predseda NR SR snažil "aj vo vzťahu k nepriateľom a politickým protivníkom vytvárať pozitívnu pracovnú atmosféru." 

Podľa Fica má Paška zásadnú zásluhu aj na rekonštrukcii Bratislavského hradu, či inštalácii sochy Svätopluka na jeho nádvorie.

Ficova kritika

Predseda Smeru si však neodpustil kritiku do radov médií a opozície. "Bol často aj obeťou nevyberaných útokov, valili sa na neho nezmyselné obvinenia, valili sa na neho úražky," povedal Fico s tým, že dnes už nepíše nikto o tom, že "jeden spor za druhým vyhrával."

"Všetko to boli plané výmysly a krivé obvinenia a našou povinnosťou, ak to neurobíte vy, tak to budeme robiť my a budeme dobré meno Pala Pašku všetci veľmi tvrdo brániť a chrániť," dodal Fico.

Rýchly odchod

Bývalý premiér znova zopakoval, že útoky na Paškovu osobu mali dopad na jeho zdravotný stav. "Som presvedčený napriek tomu, že sa vám to nepáčilo, čo som povedal, že aj tento spôsob komunikácie, útokov, krivých obvinení z trestnej činnosti sa podpísal pod jeho zdravotný stav a rýchly odchod od nás, čo nám všetkým veľmi veľmi vadí a všetkým na bude veľmi chýbať."

Fico na záver požiadal "všetkých senzácie chtivých", aby rešpektovali súkromný charakter zajtrajšej poslednej rozlúčky. "Nikto z nás si nepraje, aby ste z toho opäť robili nejaké divadelné predstavenia, čo sa v poslednej dobe stáva slovenskou realitou," uzavrel Fico.

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 21:56